Εφυγε απο τη ζωη ο Γιωργος Φουντουλακης

Τα συλλυπητήρια μηνύματα του Υφυπουργού και του ΓΓ Αθλητισμού, καθώς και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Ο Γιώργος Φουντουλάκης, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής νικήθηκε από τον κορωνοϊό σε ηλικία 73 ετών.

Η προσφορά και η δράση του ήταν πολύ μεγάλη, ενώ είχε ισχυρούς δεσμούς και με φορείς και ανθρώπους του παραολυμπιακού κινήματος της Ροδόπης.

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις 12 Αυγούστου 1948 και είχε μία κόρη.

Ήταν πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία από το 2008, ενώ από το 2010 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΕΑΟΜ ΑμεΑ από το 2002 έως το 2008.

Διετέλεσε επίσης αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, του Πεκίνο, του Λονδίνο και του Ρίο.

Η δράση του για το παραολυμπιακό κίνημα ήταν μεγάλη και είχε τιμηθεί για αυτό από την προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Ελλάδας, τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Sir Philip Craven και πολλούς άλλους φορείς.

Συλλυπητήρια μηνύματα

Συλλυπητήριο μήνυμα με αφορμή το θάνατο του Γιώργου Φουντουλάκη έστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«O χώρος αθλητισμού ΑμεΑ είναι φτωχότερος με την απώλεια του τέως πρόεδρου Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Φουντουλάκη. Η πολύχρονη προσφορά του στο Παραολυμπιακό κίνημα αποτελεί παρακαταθήκη & μένει ανεξίτηλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια & στους οικείους του», έγραψε στα social media.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, με ανάρτησή του στα social media εστίασε στη συνεισφορά του στο αναπηρικό κίνημα.

«Το όνομα του Γιώργου Φουντουλάκη ήταν συνυφασμένο με το αθλητικό αναπηρικό κίνημα και συνέβαλε στην αναβάθμισή του. Καλό του ταξίδι» έγραψε.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή είναι στη δυσάρεστη θέση να αναγγείλει το θάνατο του μέλους της Ολομέλειας και διατελέσαντος επί πολλά χρόνια Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γεώργιου Φουντουλάκη, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες και ευεργέτες του Παραολυμπιακού Κινήματος. Συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στην ανάπτυξή και τη διάδοση του κινήματος όσο και την ευρεία αναγνώρισή του από την κοινωνία.

Ο Γεώργιος Φουντουλάκης τιμήθηκε με το παράσημο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (Paralympic Order) για την προσφορά του στο Διεθνές Παραολυμπιακό Κίνημα.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή αποτίει φόρο τιμής στον εκλιπόντα και κατά τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο θα προβεί σε όλες απαραίτητες ενέργειες.

Αντπροσωπεύοντας τα αισθήματα ολόκληρης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Οικογένειας, αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τον Γεώργιο Φουντουλάκη. Καλό σου ταξίδι, Γιώργο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Καλό Παράδεισο πρόεδρε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.