18η Αγωνιστικη Α΄κατηγοριας ΕΠΣ Θρακης

«Γκέλαρε» ο Ίασμος, στην κορυφή το Κόσμιο

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η 18η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης, καθώς είχαμε εκπλήξεις και ανακατατάξεις στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά από 4 αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ Κοσμίου επέστρεψε και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ύστερα από την νίκη του μέσα στον Σώστη, σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου απέναντι στον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων. Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη απέναντι στην μαχητική  Δόξα Σώστη, η οποία αγωνίστηκε για 57 λεπτά με 10 παίχτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Κυπαρισσούδη στο 33΄. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Αμέτ Ερκάν στο 22΄και διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 29΄με κεφαλιά του Κυπιρτόγλου.  Η Δόξα μείωσε στο 58΄ σε 1-2 με κεφαλιά του Λάβδα έπειτα από κόρνερ του Τέφου. Αρκετά είναι τα παράπονα των γηπεδούχων για την διαιτησία καθώς διαμαρτύρονται  για την φάση του πρώτου γκολ , υποστηρίζοντας πως ο Ερκάν στην προσπάθεια του να κοντρολάρει , η μπάλα βρήκε το χέρι του αλλά και για τη φάση της αποβολής θεωρούν ότι έπρεπε να τιμωρηθεί και ο παίκτης από τον πάγκο του Κοσμίου που συμμετείχε στον διαπληκτισμό με τον Κυπαρισσούδη.
 
Στο γήπεδο του Ιάσμου ο Μέγας Αλέξανδρος έπεσε θύμα έκπληξης καθώς ήρθε ισόπαλος 3-3 με τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι που εκτός από τα 6 γκολ είχε πολύ καλό ρυθμό, δοκάρια  και αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.  Η ισοπαλία αυτή για τους γηπεδούχους είχε ως αποτέλεσμα να πέσει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟ Κοσμίου. Αγωνιστικά  οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν  το σκορ  στο 12΄με τον  Ηλία Ξενοδοχίδη και τον Μέγα Αλέξανδρο να ισοφαρίζει σε 1-1 με τον Χασάν Χισήμ. Ο Σπάρτακος πήρε νέο προβάδισμα στο 43΄με τον Καπετάνο που έκανε το 1-2 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 49΄ο Αντωνιάδης για τον Ίασμο ισοφάρισε σε 2-2. Ο Σπάρτακος στο 58΄πηρέ για τρίτη φορά κεφάλι στο σκορ 2-3 με τον Καπετάνο αλλά ο Αντωνιάδης και πάλι για τον Μέγα ισοφάρισε σε 3-3 στο 63΄. Στα τελευταία έξι λεπτά της αναμέτρησης ο Σπάρτακος είχε τρείς κλασικές ευκαιρίες να πετύχει το τέταρτο γκολ, με την τελευταία φάση μάλιστα στο 90΄, το σουτ του Καραβέτη να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κορωνάκη. Να σημειωθεί πως  δοκάρι είχε και ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου με τον Αντωνιάδη  στο 35΄.
 
Σημαντικό διπλό πέτυχε η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου στο γήπεδο του Κάλχα  με 0-1 επί της τυπικά γηπεδούχου Δόξας Γρατινής η οποία παραμένει χωρίς νίκη για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική. Με αυτή  τη νίκη η ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου και σε συνδυασμό την ισοπαλία της Ελπίδας Σαπών βρίσκεται πλέον μόνη στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα απέχοντας μόλις τρείς βαθμούς από την κορυφή. Το νικητήριο τέρμα  για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Μαυράκης στο 85΄ με ένα δυνατό σουτ, το οποίο βρήκε και λίγο στον Παπαδόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του Ματθαίου.  Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίχτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Παπαδόπουλου στο 87΄.
 
Δύο σημαντικούς βαθμούς  άφησε στο γήπεδο της η Ελπίδα Σαπών καθώς ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον Ορφέα Ξυλαγανής και πλέον βρίσκεται πίσω 5 βαθμούς από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα της Ξυλαγανής επιβεβαίωσε την αγωνιστική της άνοδο καθώς παρέμεινε για πέμπτη αγωνιστική αήττητη φτάνοντας τους 30 βαθμούς ,εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, την είσοδο στην εξάδα. Το παιχνίδι ήταν καλό μόνο στο δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές φάσεις για να πετύχουν κάποιο τέρμα. Στο 75΄η Ελπίδα έμεινε με 10 παίχτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Καραθανάση.
 
Η δεύτερη έκπληξη της αγωνιστικής σημειώθηκε στη Στρύμη, όπου ο Ηρακλής Σαπών μετά από 18 αγωνιστικές κατάφερε να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας μάλιστα εκτός έδρας τον Ορφέα με 0-3. Στο 54΄ο Γιακιμίδης με κεφαλιά έκανε το 0-1, στο 61΄ο Πουρσανίδης το 0-2 και στο 67΄ο Εφραιμίδης διαμόρφωσε το τελικό 0-3.
 
Ο Αστέρας Αιγείρου ήταν η ομάδα που αυτήν την αγωνιστική πήρε εύκολα τρείς βαθμούς λόγω της αποχώρησης από το πρωτάθλημα της ‘Ένωσης Ασωμάτων. 

Αναλυτικά  τα αποτελέσματα  της 18ης  αγωνιστικής

 

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου-Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 3-3
Δόξα Σώστη-ΠΑΟΚ Κοσμίου 1-2
Δόξα Γρατινής-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 0-1
Ορφέας Στρύμης-Ηρακλής Σαπών 0-3
Ελπίδα Σαπών-Ορφέας Ξυλαγανής 0-0
Ένωση Ασωμάτων-Αστέρας Αιγείρου 0-3 ( α.α.)
 

Η βαθμολογία

 

1 ΠΑΟΚ Κοσμίου 45
2 Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 44
3 Δόξα Νέου  Σιδηροχωρίου 42
4 Ελπίδα Σαπών 40
5 Ορφέας Ξυλαγανής 30
6 Δόξα Γρατινής 28
7 Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 23
8 Αστέρας Αιγείρου 19
9 Δόξα Σώστη 14
10 Ορφέας Στρύμης 14
11 Ηρακλής Σαπών 3
12 Ένωση Ασωμάτων Αποχώρησε

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.