18 χρονια απο το «επος» της Δοξας Γρατινης

Σαν σήμερα η Δόξα Γρατινής προβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική με σκόρερ του χρυσού τέρματος τον Δημήτρη Παγωνίδη

Πέρασαν 18 χρόνια από την ιστορική στιγμή για την Δόξα Γρατινής που κάνοντας έναν καταπληκτικό και αήττητο β’ γύρο κάλυψε διαφορά 7 βαθμών και με το γκολ του Δημήτρη Παγωνίδη επικράτησε στις 7 του Μάη του 2006 στο ντέρμπι κορυφής στο φινάλε του πρωταθλήματος της ισόβαθμης μέχρι τότε ομάδας του Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών κατακτώντας το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Δ’ Εθνικής.

Σε ένα γεμάτο ΔΑΚ Κομοτηνής με 3000 φιλάθλους από τους οποίους περίπου οι 1000 ήταν Σερράιοι η Δόξα Γρατινής που ήθελε μόνο νίκη αφού υστερούσε σε ισοβαθμία (0-2 ήττα στις Σερρες) επικράτησε με την χρυσή κεφαλιά του Παγωνίδη από σέντρα του Σάκη Δανίδη στο 44′ και αφού ένα τέταρτο νωρίτερα ο Βουνάτσος έδιωξε πάνω στην γραμμή του τέρματος το σουτ του Γαιδαρτζή μετά από λάθoς έξοδο του Νικου Καραμπετάκη. Ο Παγωνίδης έιχε σκοράρει και το χρυσό τέρμα στο ντέρμπι στην Προσοτσάνη και την περασμένη αγωνιστική.

Στο β’ μερος ο Οδυσσέας έιχε την υπεροχή που ήταν άκαρπη και δεν κατόρθωσε να πετύχει το γκολ που θα του έδινε τον τίτλο διαιτητή από την ΕΠΣ Κιλκις αλλα Εβρίτη στην καταγωγή Βασίλη Παμπορίδη να αποβαλει στο 93′ τους Δανίδη και Τρούπη.

Το σφύριγμα της λήξης του να στέλνει στα ουράνια τους παίκτες της Γρατινής, τον μαέστρο της επιτυχίας Γιώργο Δίγκα και τους Ροδοπίτες οπαδούς που πανηγύρισαν σε μια διετία έναν ακόμα τίτλο της Δ’ εθνικής μετά από αυτόν του Πανθρακικού την περασμένη σεζόν.

ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ (Δίγκας): Καραμπετάκης, Αγγελίδης, Κυριαζάκος, Βουνάτσος, Παγωνίδης, Δ. Ανδρεαδάκης, Βαφειάδης (85΄ Αμέτ Μεχμέτ), Αγγελίδης (64΄ Ζέρβας), Δανίδης, Χ. Ανδρεαδάκης, Ντουτσαρίδης

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ (Αλεξίου): Χ. Σαμουηλίδης, Ζλατίντσης, Κρίτσκας (46΄ Μαντζουράκης), Παναγιωτίδης, Τουρατζίδης (72΄ Αρμουτίδης), Σ. Καρυπίδης, Σ. Σαμουηλίδης, Αλτιντζής, Θεοδωρίδης (77΄ Κεϊσίδης), Τρούπης, Γαϊδαρτζής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.