16η αγωνιστικη A1 ερασιτεχνικης κατηγοριας

Ποδαρικό στο 2016 με ντέρμπι

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος επιστρέφει σε «φουλ» δράση το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Θράκης αυτό το Σάββατο, με την διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής. Αύριο λοιπόν στις 15.00μμ χτυπά και πάλι η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ροδόπης, με τους 15 «μονομάχους» να μπαίνουν στην τελική πλέον ευθεία του πρωταθλήματος, που φέτος προμηνύεται συναρπαστικότερο από τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στην κορυφή όσο και στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ήδη κάποιες ομάδες έχουν ενισχυθεί στην παρούσα μεταγραφική περίοδο ενώ άλλες αναμένεται να δυναμώσουν περισσότερο το υπάρχον ρόστερ τους.
 
Αγωνιστικά σε αυτήν την 16η αγωνιστική, την πρώτη για το 2016, δεσπόζει το πολύ δυνατό ντέρμπι μεταξύ της πρωτοπόρου Δόξα Προσκυνητών και της τρίτης της βαθμολογίας Ελπίδας Σαπών. Η νίκη είναι το ζητούμενο και για τις δύο ομάδες για τον δικό της λόγο η καθεμία. Οι γηπεδούχοι θέλουν να ξεκινήσουν τη χρονιά με το δεξί και να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν ανάλογα με τα αποτελέσματα τη διαφορά από τις ομάδες που την ακολουθούν. Από την άλλη η Ελπίδα γενικά στα ντέρμπι παρουσιάζεται πιο δυνατή από τα υπόλοιπα παιχνίδια και θα παλέψει σε αυτό το παιχνίδι για το θετικό αποτέλεσμα που θα τη διατηρήσει όσο γίνεται πιο κοντά στην κορυφή.
 
Η δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου υποδέχεται στο γήπεδο της τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων με μοναδικό στόχο τους τρείς βαθμούς που θα τη διατηρήσουν στη διεκδίκηση του τίτλου. Στο στρατόπεδο του Σπάρτακου γνωρίζουν ότι η αποστολή τους είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα των 2 τελευταίων αγωνιστικών για να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
 
Στην έδρα της η Δόξα Σώστη θέλει να επιστρέψει στις νίκες που αγνοεί από την 13η αγωνιστική και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας Αετό Μίσχου.
 
Στην Αίγειρο θα αναμετρηθούν ο έκτος της βαθμολογίας Αστέρας με τον Ορφέα Ξυλαγανής. Οι γηπεδούχοι μπορεί να έχουν 7 βαθμούς διαφορά από την επόμενη ομάδα που τους ακολουθεί ωστόσο δεν εφησυχάζουν και θα επιδιώξουν να πάρουν το τρίποντο ώστε να εξασφαλίσουν όσο γίνεται πιο νωρίς την είσοδο τους στα play off. Στην ομάδα της Ξυλαγανής, αν και βρίσκεται αρκετά πίσω στη βαθμολογία, θα εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια για τη είσοδο τους στα play off και θέλουν να ξεκινήσουν την αντεπίθεση για την υλοποίηση αυτού του στόχου από το αυριανό κιόλας ματς.
 
Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής αναμένεται να γίνει στις Σάπες όπου ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τον Ορφέα Στρύμης. Οι γηπεδούχοι που στο τελευταίο παιχνίδι του 2015 επικράτησαν εκτός έδρας με 2-5 του Αετού Μίσχου μπορεί να φαντάζουν ως το φαβορί της αναμέτρησης, ωστόσο η ομάδα της Στρύμης, που προέρχεται από ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, είναι ικανή, εάν βρεθεί σε καλή μέρα, να κάνει την ζημιά.
 
Τέλος ο ΠΑΟΚ Κοσμίου ήδη ξεκίνησε με το δεξί τη νέα χρονιά καθώς έχει στο τσεπάκι του τρείς βαθμούς καθώς αγωνίζεται με τον ΑΟ Νέας Καλλίστης που αποχώρησε από το πρωτάθλημα. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής και οι διαιτητές

Αστέρας Αιγείρου – Ορφέας Ξυλαγανής: Κιγιτζή, Γκιόσης, Μπαλάφας
Δόξα Προσκυνητών – Ελπίδα Σαπών: Γκράνας, Δημητριάδης, Τζιώτζιος
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων: Τσιαβδαρίδης, Μπερμπέρ, Δανδανίδης
Δόξα Σώστη – Αετός Μίσχου: Παπαγεωργίου, Χαρίτσης, Ευγενίδου
Ηρακλής Σαπών – Ορφέας Στρύμης: Ρόιδος, Γιασάρης, Σαχίνη
 Α.Ο. Νέας Καλλίστης – ΠΑΟΚ Κοσμίου 0-3 (α.α.)
Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 15:00 μ.μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.