15η Αγωνιστικη Γ΄ εθνικης

Μακεδονικός Φούφα – Δόξα Προσκυνητών 0-1

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου διεξήχθη  η εμβόλιμη εξ' αναβολής 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής κατηγορίας.
 
H Δόξα Προσκυνητών αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Μακεδονικό Φούφα, πετυχαίνοντας μια σημαντική νίκη επικρατώντας με 0-1 χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Βάσκος στο 87΄.
 
Η αναμέτρηση διεξήχθη στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας διότι η έδρα του Μακεδονικού στην Πτολεμαΐδα ήταν σκεπασμένη με χιόνια. Πάντως και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας δεν ήταν καλύτερη καθώς από τις καιρικές συνθήκες ήταν βαρύς και δυσχέραινε τις προσπάθειες τον παιχτών.
 
Στον πάγκο της ομάδας των Προσκυνητών για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια δεν κάθισε ο Γιάννης Κλειτσιώτης, που παραιτήθηκε μετά την  ήττα από τον Ορφέα Ξάνθης, αλλά ο μέχρι πρότινος βοηθός του Ανέστης Σπυριάδης.
 
Ο Μακεδονικός ήταν καλύτερος κυρίως στο πρώτο μέρος χάνοντας κλασικές ευκαιρίες  αλλά η Δόξα Προσκυνητών είχε σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακα της Παναγιώτη Περτσά που κράτησε το μηδέν στην άμυνα του.
 
Στο δεύτερο μέρος από το 60΄και μετά η Δόξα ισορρόπησε  το παιχνίδι, βγήκε μπροστά και είχε καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ ενώ για 12 λεπτά έπαιξε και με αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς στο 78΄αποβλήθηκε ο Τσακαλίδης του Μακεδονικού με κόκκινη κάρτα. 

Οι φάσεις του αγώνα 

Οι τυπικά  γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 13΄είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή αλλά η κεφαλιά του Τσικόπουλου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Περτσάς.
 
Στο 18’ και πάλι για τον Μακεδονικό ο Σιδηρόπουλος έπιασε ένα καλό σουτ αλλά και πάλι ο Περτσάς σε ετοιμότητα απέκρουσε την μπάλα.
 
Η Δόξα απείλησε για πρώτη φορά στο 23΄, όταν ο Τρίχας εκτέλεσε  απευθείας φάουλ αλλά μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος.
 
Στο25΄για τον Μακεδονικό ο Τασίδης βγήκε τετ α τετ  με τον Περτσά, αλλά ο πορτιέρο της Δόξας και πάλι απέκρουσε σωτήρια.
 
Ο τερματοφύλακας των Προσκυνητών   αποσόβησε στο 31΄και στο 39΄άλλα δύο τετ α τετ του  Τόπαλη και Τσικόπουλου αντίστοιχα διατηρώντας το 0-0 το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
 
Στο δεύτερο μέρος και πάλι οι γηπεδούχοι πίεζαν από το πρώτο λεπτό αλλά η πρώτη φάση ανήκε στη Δόξα στο 55΄όταν  το σουτ του Ιωαννίδη έφυγε άουτ.
 
Στο 62΄ο Μακεδονικός θα χάσει μια καλή ευκαιρία αλλά ο Περτσάς απέκρουσε το πλασέ από καλή θέση του Χαϊτά.
 
Στο 64΄για τη Δόξα ο Βάσκος από τη διαγώνιο της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα καλό σουτ με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα.
 
Στο 68΄και πάλι για την ομάδα των Προσκυνητών ο Τρίχας μέσα από την μεγάλη περιοχή από το σημείο του πέναλτι έπιασε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει σύριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.
 
Στο 77΄άλλη μια καλή στιγμή για τους Προσκυνητές αλλά το σουτ του Πάρη Κατσαρού εκτός μεγάλης περιοχής έφυγε λίγο άουτ.
 
Στο 78΄ο Μακεδονικός θα μείνει με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Τσακαλίδη.
 
Οι παίχτες των Προσκυνητών θα εκμεταλλευτούν  το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 87΄θα ανοίξουν το σκορ. Ο Βάσκος έφυγε ωραία στην αντεπίθεση και με ψύχραιμο πλασέ απέναντι στον Παπαδόπουλο θα κάνει το 0-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής 

Αλμωπός Αριδαίας – Απόλλων Καλαμαριάς 0-1
Ορφέας Ξάνθης – ΑΠΕ Λαγκαδά 0-1
Μακεδονικός Φούφα – Δόξα Προσκυνητών 0-1
ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου – Εορδαϊκός 1-3
Καβάλα – Καμπανιακός 4-0
ΦΑΣ Νάουσα – Απόλλων Παραλιμνίου 26/1
Δόξα Δράμας – Νέστος Χρυσούπολης 4-0
Ρεπό  είχε ο ΑΟ Καρδίας

 

Η βαθμολογία

 

1 ΑΠΕ Λαγκαδά 34
2 Απόλλων Καλαμαριάς 33
3 Δόξα Δράμας 33
4 Νέστος Χρυσούπολης  24
5 Ορφέας Ξάνθης 21
6 ΦΑΣ Νάουσα 17
7 Καμπανιακός 17
8 ΑΟ Καβάλας 17
9 Απόλλων Παραλιμνίου 16
10 ΑΟ Καρδίας 15
11 Μακεδονικός Φούφα 15
12 Αλμωπός Αρδαίας 14
13 Δόξα Προσκυνητών 11
14 Εορδαϊκός 10
15 ΑΕ Ποντίων 5

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

Μακεδονικός Φούφα :Παπαδόπουλος, Τασίδης, Τσόμπο, Τσακαλίδης, Σιδηρόπουλος, Μόσχος, Χαϊτάς, Πιριτζάους, Τζουβάρας, Τσικόπουλος, Τόπαλης.
Δόξα Προσκυνητών: Περτσάς, Δημητριάδης , Κελεσίδης, Λειβαδιώτης, Λεφής, Δραγανίδης, Κατσαρός, Βάσκος, Ιωαννίδης, Κασιώτης, Τρίχας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.