14η αγωνιστικη A1 ερασιτεχνικης κατηγοριας

Ξεχωρίζει η μάχη κορυφής στον Σώστη

Είδη φτάσαμε στην τρίτη στροφή του δεύτερου γύρου της Α1 ερασιτεχνικής και το Σάββατο θα διεξαχθεί η 14η αγωνιστική στην οποία δεσπόζει το ντέρμπι μεταξύ της δεύτερης στη βαθμολογία Δόξας Σώστη και της πρωτοπόρου Δόξας Προσκυνητών. Οι γηπεδούχοι που κάνουν μέχρι στιγμής μία ξέφρενη πορεία στο πρωτάθλημα καθώς από την 5η αγωνιστική και μετά μετράνε 9 συνεχόμενες νίκες (συμπεριλαμβανομένου και του παιχνιδιού με την Καλλίστη) θα τα δώσουν όλα για να κάνουν το 10 στα 10 και να παραμείνουν στη διεκδίκηση του τίτλου.
 
Για πολλούς αυτό το παιχνίδι, της Δόξας Σώστη με τη Δόξα Προσκυνητών, είναι ένα «κρας τεστ» καθώς όλοι θέλουν να δουν πώς η ομάδα του Ιορδάνη Καμενίδη θα αντεπεξέλθει απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Πάντως στον πρώτο γύρο η ομάδα του Σώστη έδειξε τα διαπιστευτήρια της καθώς από τα τέσσερα ντέρμπι κέρδισε τα δύο με Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ,ΠΑΟΚ Κοσμίου και ηττήθηκε από Δόξα Προσκυνητών και Ελπίδα Σαπών. Από την άλλη στη ομάδα των Προσκυνητών πιστεύουν πως εάν θα παρουσιαστούν σοβαροί στον αγωνιστικό χώρο και βάσει της ποιότητας του ρόστερ θα πάρουν νίκη που θα τους κρατήσει σε μία διαφορά ασφαλείας από τις ομάδες που την ακολουθούν στη βαθμολογία.
 
Στα υπόλοιπα παιχνίδια που ξεχωρίζουν σε αυτήν την αγωνιστική είναι το ντέρμπι των Σαπών όπου ο Ηρακλής θα αγωνιστεί με την Ελπίδα. Μπορεί οι γηπεδούχοι στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές να μην έχουν νίκη ωστόσο όμως έχει αποδείξει πως είναι μία δυνατή ομάδα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει τη ζημιά. Από την άλλη στο στρατόπεδο της Ελπίδας η σκέψη είναι μόνο στους τρείς βαθμούς που ανάλογα με το αποτέλεσμα του ντέρμπι στον Σώστη θα τους φέρει πιο ψιλά στη βαθμολογία.
 
Μετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις αντιμετωπίζοντας στην έδρα της τον Ορφέα Ξυλαγανής. Περιθώρια απώλειας βαθμών για την ομάδα του Σάκη Σκουλή δεν υπάρχουν και οι παίχτες του θα παίξουν μόνο για τη νίκη. Από την άλλη για τον Ορφέα, τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη είναι πολλές και πλέον οι τρεις βαθμοί είναι απαραίτητοι στον στόχο που έχουν βάλει στην ομάδα της Ξυλαγανής για είσοδο στην εξάδα.
 
Στο Κόσμιο ο ΠΑΟΚ εύκολα ή δύσκολα βάσει δυναμικότητας και ποιότητας ρόστερ αναμένεται να επικρατήσει του Αετού Μίσχου που προέρχεται από μια επιβλητική νίκη επί του Σπάρτακου το προηγούμενο Σάββατο.
 
Τέλος ο Ορφέας Στρύμης έχει την ευκαιρία να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας καθώς αγωνίζεται εντός έδρας απέναντι στον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων που αγνοεί τη νίκη εννέα αγωνιστικές και γενικά δεν πείθει με την εικόνα του μέχρι στιγμής. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής και οι διαιτητές

Ηρακλής Σαπών – Ελπίδα Σαπών: Παπαγεωργίου, Τζιώτζιος, Ζηλούδης
ΠΑΟΚ Κοσμίου – Αετός Μίσχου: Χαμαλίδης, Δανδανίδης, Σαχίνη
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Ορφέας Ξυλαγανής: Χούσκογλου, Μπαλάφας, Πολυχρονίδης
Δόξα Σώστη – Δόξα Προσκυνητών: Κακουλίδης, Δημηριάδης, Γκιόσης
Ορφέας Στρύμης – Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων: Χαρίτσης, Κοτσαρίδης, Ντοσίδης
Α.Ο. Νέας Καλλίστης – Αστέρας Αιγείρου – 0-3 (α.α.)
 
Όλα τα παιχνίδια ξεκινάνε στις 15:00 μ.μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.