13η Αγωνιστικη Α΄κατηγοριας ΕΠΣ Θρακης

Μετά από έναν μήνα και 11 ημέρες το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης βρίσκεται και πάλι στην σέντρα με την 13η αγωνιστική. Το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ξεκινάει με μείον μία ομάδα καθώς αποχώρησε η Ένωση Ασωμάτων λόγω οικονομικών προβλημάτων.
 
Γενικά είναι μια αγωνιστική που αναμένεται  με αρκετό ενδιαφέρον καθώς οι περισσότερες ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, κάτι που κάνει πιο ανταγωνιστικό το ποδόσφαιρο ενώ ερωτηματικό παραμένει σε τι αγωνιστική κατάσταση θα είναι οι περισσότερες ομάδες. Και αυτό γιατί το διάστημα της αποχής από την αγωνιστική δράση είναι μεγάλο και σίγουρα κάποιες ομάδες θα είναι επηρεασμένες .
 
Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ Κοσμίου που στο τελευταίο παιχνίδι για το 2016 ξαναβρέθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Ορφέα Στρύμης με στόχο μόνο τη νίκη που θα τον κρατήσει στην κορυφή. Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ Κοσμίου αγωνίστηκε για το κύπελλο με τον Αστέρα Αιγείρου και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά με συνολικό σκορ 2-4.
 
Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου που ακολουθεί με διαφορά  δύο βαθμών την ομάδα του Κοσμίου έχει δύσκολο έργο στην Ξυλαγανή απέναντι στον Ορφέα στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι, που είχαν ένα καλό φινάλε για το 2016 με τρείς συνεχόμενες νίκες ,επιθυμούν το θετικό αποτέλεσμα, που θα τους εδραιώσει στην πρώτη εξάδα.  Από την άλλη ο Μέγας Αλέξανδρος, μετά την εντός έδρας ήττα από την Ελπίδα Σαπών, στο τελευταίο ματς του 2016 δεν έχουν περιθώρια για άλλη απώλεια βαθμών.  Είναι η δεύτερη φορά που θα συναντηθούν οι δύο ομάδες σε διάστημα  τριών ημερών καθώς αγωνίστηκαν και την Τετάρτη για το κύπελλο σε ένα παιχνίδι που ήρθε ισόπαλο 0-0. 
 
Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου μπορεί να λέει ότι ξεκίνησε με το δεξί τη νέα χρονιά καθώς ήδη έχει στο τσεπάκι της τους τρείς βαθμούς, καθώς παίζει με την Ένωση Ασωμάτων που αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
 
Η τέταρτη στη βαθμολογία Ελπίδα Σαπών έκλεισε τη χρονιά με μεγάλο διπλό μέσα στον Ίασμο και θέλει να συνεχίσει νικηφόρα απέναντι στον Αστέρα Αιγείρου εντός έδρας.
 
Στους Αγίους Θεοδώρους ο Σπάρτακος  με ανεβασμένη ψυχολογία από την πρόκριση του στους τέσσερις του κυπέλλου θα υποδεχθεί την  ομάδα που απέκλισε τη Δόξα Σώστη με μόνο στόχο τη νίκη στην προσπάθεια που κάνει να μπει στην εξάδα. Από την άλλη η Δόξα Σώστη θέλει να ξεκινήσει τη νέα χρονιά, όπως έκλεισε η προηγούμενη, με νίκη καθώς είναι πολύ χαμηλά στη βαθμολογία  κάτι που δεν αρμόζει στην ιστορία της ομάδας.
 
Τέλος η Δόξα Γρατινής όλα δείχνουν πως θα κάνει ποδαρικό στο 2017 με νίκη καθώς αγωνίζεται με τον ουραγό Ηρακλή Σαπών. 

 Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 13ης αγωνιστικής 

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων – Δόξα Σώστη: Κακουλίδης, Τζιώτζιος, Καραγιάννης
Ορφέας Στρύμης – ΠΑΟΚ Κοσμίου: Δρακίδης, Καρακασίδης, Γιασάρης
Δόξα Γρατινής – Ηρακλής Σαπών: Παπαγεωργίου, Γκιόσης, Γκόγκος
Ένωση Ασωμάτων – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου: 0-3 (α.α)
Ελπίδα Σαπών – Αστέρας Αιγείρου: Κουμπαράκης, Χούσκογλου, Δανδανίδης
Ορφέας Ξυλαγανής – Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου: Γκράνας, Δημητράδης, Χαρίτσης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.