Πρασινο φως απο τον Αμερικανικο FDA για την χορηγηση του εμβολιου της Johnson & Johnson

Είναι μίας δόσης και μπορεί να αποθηκευτεί σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) χορήγησε τα ξημερώματα Κυριακής (ώρα Ελλάδος) άδεια κατεπείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την αδειοδότηση του εμβολίου, αλλά προειδοποίησε τους Αμερικανούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, καθώς εξαπλώνονται νέες παραλλαγές του ιού.

«Αν και γιορτάζουμε την σημερινή είδηση, καλώ όλους τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να πλένουν τα χέρια τους, να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις και να συνεχίζουν να φορούν μάσκες», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά την ανακοίνωση του FDA. 

«Όπως έχω πει πολλές φορές, τα πράγματα είναι ακόμα πιθανό να επιδεινωθούν ξανά καθώς εξαπλώνονται νέες παραλλαγές και η τρέχουσα βελτίωση μπορεί να αντιστραφεί», συμπλήρωσε.

Μετά τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και της Moderna, το εμβόλιο της J&J είναι το τρίτο που αδειοδοτείται στις ΗΠΑ.

Πέρα από το ότι είναι μονοδοσικό, το εν λόγω εμβόλιο έχει επίσης το υλικοτεχνικό πλεονέκτημα ότι μπορεί να αποθηκευτεί σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου, κάτι που διευκολύνει σημαντικά τη διανομή του.

Οι συχνότερες ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης, κεφαλαλγία, κόπωση και μυϊκοί πόνοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.