Σε ξεχωριστο Δημοτικο Συμβουλιο η συζητηση για τον νεο εκλογικο στην Αυτοδιοικηση

Της Έκδοσης

Εις βάθος θα γίνει η συζήτηση για το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, μιας και παρόλο που πρόθεση των περισσότερων παρατάξεων φαινόταν να είναι να το συζητήσουν στην συνεδρίαση της Τετάρτης, τελικά, και λόγω των τεχνικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Λεβέντης, η συζήτησή του μετατέθηκε σε ειδική συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Πάντως όπως φαίνεται, ιδέες για το νομοσχέδιο και πώς αυτό αλλάζει τον χάρτη της αυτοδιοίκησης, είχαν όλοι, και θα τις ξεδιπλώσουν, έχοντας την άνεση του χρόνου, και στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί, ώστε να μπορεί να καταθέσει την άποψή του ο Δήμος για τα όσα προβλέπονται, παρόλο που, θα πρέπει να τονιστεί, το νομοσχέδιο δεν έχει τεθεί ακόμα σε διαβούλευση.

Ήδη μια πρώτη γεύση έχουμε πάρει από την ανακοίνωση της κ. Ελένης Λαφτσή για τα σημεία ένστασης, και όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, τουλάχιστον τρία ψηφίσματα είχαν κατατεθεί προς ψήφιση.

Αυτή η πανσπερμία ψηφισμάτων όμως, στα οποία μπορεί να προστεθούν και άλλα μέχρι τη Δευτέρα, μας κάνει να αναρωτιόμαστε πως θα τα φέρουν βόλτα, μιας και φανταζόμαστε πως για λόγους ιδεολογικούς αλλά και πολιτικούς, η προσέγγιση στο νομοσχέδιο μπορεί να είναι διαφορετική για κάθε παράταξη.

Αυτό όμως θα μπορούσε να είναι και μια δοκιμασία για τους δημοτικούς συμβούλους: Αν καταφέρουν να συνθέσουν τις απόψεις τους, και να βγάλουν ένα όσο το δυνατόν πιο ενιαίο ψήφισμα, θα δείξουν πως το τρέχον σύστημα μπορεί να λειτουργήσει.

Αν ο καθένας εμείνει στις απόψεις του, ιδιαίτερα αν οι διαφορές μεταξύ τους δεν είναι μεγάλες, τότε θα αποδείξουν το αντίθετο, επιβεβαιώνοντας, έστω και μερικώς, τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών για αυτή την αλλαγή. Ίδωμεν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.