Κληρονομησε 700 χρονων καστρο απο τον προ-προπαππου της!

Με τα έσοδα θα ιδρύσουν ίδρυμα και θα βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη

Η Σεφικά Σαράι Ουτσουντζού, η οποία ζει στο Μπαλικεσίρ, έγινε μια από τους κληρονόμους του κάστρου που έμεινε από τον προ-προπάππου της Ουτσουνζουζαδέ Ομέρ Πασιά, ο οποίος ήταν Νομάρχης της Τράμπζον (Τραπεζούντας) κατά την Οθωμανική περίοδο. «Με αυτά τα έσοδα, θα βοηθήσουμε τους φτωχούς» δήλωσε η νεαρή γυναίκα, η οποία εξέφρασε τη μεγάλη της ευτυχία για την κληρονομιά που έμεινε από τον προ-προπάππου της.

Η Σεφικά Σεράι Ουτσουντζού, σημείωσε ότι είναι πολύ χαρούμενη που το 700 χρονών κάστρο ήταν εγγεγραμμένο στην οικογένεια της και έκανε δηλώσεις σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης του κάστρου.

Σύμφωνα με την απόφαση των ηλικιωμένων της οικογένειας, θα συνεχιστούν οι εργασίες για τη δημιουργία ενός ιδρύματος στην Τράμπζον. Με τα έσοδα του κάστρου θα δώσουν υποτροφίες σε φοιτητές και θα βοηθήσουν τους φτωχούς όπως επίσης θα δημιουργήσουν τράπεζα αίματος για την προμήθεια 10 χιλιάδων μονάδων αίματος στην Κιζιλάι.

«Ο παππούς μου ήταν Νομάρχης της Τράμπζον»

Σύμφωνα με την Σεφικά Σεράι Ουτσουντζού ο προ-προπάππος της Ουτσουνζουζαδέ Ομέρ Πασιά τους είχε αφήσει ένα κάστρο 700 ετών. «Είμαι μέλος της οικογένειας Ουτσουντζούογλού. Δεν θα το πίστευα αν μου έλεγαν ότι είμαι κληρονόμος ενός κάστρου 700 ετών. Ο προ-προπάππους μου Ουτσουνζουζαδέ Ομέρ Πασιά ήταν ο Νομάρχης της Τράμπζον το 1836, όπου συνδέονται όλες οι επαρχίες και οι συνοικίες που βρίσκονται στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Στην ίδρυση της Τράμπζον, ο προ-προπάππους μου είχε καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες. Λόγω μιας κινητοποίησης που ξεκίνησε στην Τράμπζον, διορίστηκε νομάρχης. Μετά από αυτό ο προ-προπάππους μου έμεινε στην περιοχή και έχτισε ένα παλάτι. Ταυτόχρονα ίδρυσε ένα ίδρυμα και ξόδεψε τα έσοδα του ιδρύματος βοηθώντας τους φτωχούς γύρω του».

«Θα ιδρύσουμε ίδρυμα και θα δώσουμε υποτροφίες σε φοιτητές»

Σχετικά με την αξιοποίηση του κάστρου η ίδια ανέφερε πως «σε κάθε περίπτωση, είναι το θέλημα του παππού μου. Τα έσοδα από αυτό το κάστρο και αυτή τη περιοχή σίγουρα δεν θα δαπανηθούν για προσωπικό μας λογαριασμό. Με αυτά τα έσοδα, θα βοηθήσουμε και θα φροντίσουμε τους φτωχούς. Και εγώ, ως ένας από τους κληρονόμους του κάστρου, θα ενεργήσω σύμφωνα με την οικογένεια μου. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ίδρυμα. Μόλις ιδρυθεί το ίδρυμά μας, αναμένουμε το κάστρο να παραδοθεί σε εμάς. Σκοπεύουμε να διαθέσουμε τα έσοδα δίνοντας υποτροφίες σε φοιτητές και θα βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Επίσης, σχεδιάζουμε να δώσουμε 10 χιλιάδες μονάδες αίματος στην Κιζιλάι δημιουργώντας τράπεζα αίματος».

Πηγή: haberler.com

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.