Οι φιλοζωοι διεσωσαν 48 γατες και σκυλους που βρισκονταν φυλακισμενοι

Η λυπηρή κατάσταση που επικρατούσε για χρόνια

Σαράντα οχτώ γάτες και σκύλοι που ζούσαν σε αιχμαλωσία, βρωμιά και ασθένειες για χρόνια σε ένα τριώροφο σπίτι μέσα στα σύνορα του χωριού Μεσελίκ, στην περιοχή Μίλας του Mούγλα, διασώθηκαν με πρωτοβουλία φιλόζωων.

Οι φιλόζωοι από την Μποντορύμ και το Μίλας, οι οποίοι ανέλαβαν δράση ύστερα από τους ισχυρισμούς ότι ο Τζαλέ Καρσλί φρόντιζε αδέσποτους σκύλους και γάτες σε ανθυγιεινές συνθήκες στο τριώροφο σπίτι του, ξεκίνησαν νομικό αγώνα.

Μετά από σχεδόν δύο μήνες νομικής πάλης από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Ζώων του Δικηγορικού Συλλόγου, Μούγλα Βαχίτ Τσεβίκ, οι φιλόζωοι μπήκαν στο σπίτι του Καρσλί και συγκλονίστηκαν από την κατάσταση που επικρατούσε.

Οι φιλόζωοι μαζί με υπαλλήλους κυνοκομείου απομάκρυναν γάτες και σκύλους οι οποίοι ήταν τοποθετημένοι σε κλουβιά.

«Όταν είδαμε την κατάσταση συγκλονιστήκαμε, έμοιαζε με φυλακή»

Περισσότεροι από τις μισές γάτες και σκύλους ήταν άρρωστοι, αφρόντηστοι και μερικοί ήταν έτοιμοι να πεθάνουν, δήλωσε η Ογιά Τοπ. «Αυτό το μέρος έχει γίνει στρατόπεδο αιχμαλώτων. Τα ζώα δεν είχαν τρόφιμα για μήνες, έχουν αρρωστήσει λόγω της υγρασίας και του ασφυκτικού περιβάλλοντος. Πολλά από αυτά εγκυμονούσαν. Διασώσαμε όλα τα ζώα και τα πήραμε για επείγουσα περίθαλψη».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης μας είναι τα κατοικίδια ζώα που αφήνονται στο δρόμο χωρίς να στειρωθούν όταν οι ιδιοκτήτες τους δεν τα θέλουν πια. Πρέπει να ελέγξουμε την αναπαραγωγή. Όλοι γνωρίζουμε τη σκληρότητα που υφίστανται τα αδέσποτα ζώα. Η κατάσταση αυτών των ζωών, που προσπαθούμε να τα σώσουμε για μέρες, είναι λυπηρή. Εμείς, ως εθελοντές, γνωρίζουμε την κατάσταση των κυνοκομείων. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι μόνο πρόβλημα των εθελοντών, των ΜΚΟ, των Δήμων. Καμία οντότητα δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα μόνη της. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να συνεργαστούμε αρμονικά και συντονισμένα. Για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η επέκταση του νόμου για τα δικαιώματα των ζώων».

Πηγή: sozcu.com.tr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.