Να μην απαγγελθουν καταγγελιες στους φοιτητες του ΑΠΘ ζητα ο Συλλογος Γυναικων Ροδοπης

Καλεί σε συγκέντρωση, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής το μεσημέρι της Πέμπτης

Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της Ο.Γ.Ε.) καταγγέλλει τη βία και τις διώξεις ενάντια σε φοιτήτριες και φοιτητές του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου «στεκόμαστε στο πλάι της νεολαίας που δε σκύβει το κεφάλι και μάχεται για το άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας».

«Με τις σχολές κλειστές εδώ και ένα χρόνο και την ανακοίνωση ότι θα παραμείνουν κλειστές και για το επόμενο εξάμηνο, η κυβέρνηση αντί να διασφαλίσει όλους εκείνους τους όρους ανοίγματός τους, επιτίθεται σε όσους υψώνουν τη φωνή τους ζητώντας ανοιχτές σχολές με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας» αναφέρεται ζητώντας να μην απαγγελθούν κατηγορίες στους 31 συλληφθέντες φοιτητές.

«Στηρίζουμε τα αιτήματα των φοιτητών για σχολές ανοιχτές με μέτρα προστασίας με κρατική μέριμνα και θα συμβάλλουμε ώστε ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη να μείνει στα χαρτιά. Όπως πολύ εύστοχα υπογραμμίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι με το σύνθημά τους: “Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία!”» καταλήγει η ανακοίνωση, απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 14.00 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής σε συγκέντρωση με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.