Συντομα αναμενει την προκηρυξη για τεσσερις μονιμους μηχανικους ο Δημος Κομοτηνης

Ελάχιστη η ενίσχυση με προσωπικό, τη στιγμή που «αιμορραγεί» λόγω συνταξιοδοτήσεων

Τη Δευτέρα στάλθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών το επίσημο αίτημα του Δήμου Κομοτηνής για την πρόσληψη δύο μόνιμων μηχανικών, για την ενίσχυση της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης.

Οι δύο μηχανικοί αναμένεται να προστεθούν στους δύο μηχανικούς που έχει ζητήσει ο Δήμος από το αρμόδιο Υπουργείο για το 2020, με την προκήρυξη για όλες τις θέσεις να αναμένεται άμεσα από το Υπουργείο, μαζί με το σύνολο των θέσεων στους ΟΤΑ όλης της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν των τελευταίων προσλήψεων που έγιναν στην υπηρεσία καθαριότητας, ο Δήμος έχει να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, πολύ πριν τον περιορισμό προσλήψεων που έγινε με τα μνημόνια, με αποτέλεσμα σταδιακά το υφιστάμενο προσωπικό να πλησιάζει την έξοδο λόγω συνταξιοδότησης.

Και παρά τις υποσχέσεις, και τα αιτήματα που έχουν γίνει προς την κυβέρνηση, το 2020 δόθηκε η δυνατότητα για την πρόσληψη μόλις δύο υπαλλήλων και δύο υπαλλήλων για το 2021. Ο Δήμος με τις 4 αυτές θέσεις θα προσπαθήσει να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην Τεχνική Υπηρεσία.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο μικρός αυτός αριθμός προσλήψεων βρίσκεται σε απόλυτη δυσαναλογία με αυτόν των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης που ξεπέρασαν τις 20 τον προηγούμενο χρόνο, και αναμένεται ο αριθμός να είναι μεγάλος και το 2021, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, αν δεν αλλάξει κάτι.

Η μόνη άμεση επιπλέον ενίσχυση  που μπορεί να υπάρξει είναι μέσω του προγράμματος της κινητικότητας, το οποίο αναμενόταν να ξεκινήσει στα τέλη του 2020, όμως έχει καθυστερήσει. Βέβαια και από την κινητικότητα δύσκολα θα λυθεί το πρόβλημα στο στελεχιακό δυναμικό το Δήμου, μιας και στο προηγούμενο πρόγραμμα από τους τριάντα δύο υπαλλήλους που είχαν καταθέσει αίτηση, μετακινήθηκαν στο Δήμο Κομοτηνής οι επτά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.