ΚΚΕ ΑΜΘ: Οχι στη μετατροπη της περιοχης σε νατοικο ορμητηριο

«Δε θέλουμε η χώρα μας να γίνει πυριτιδαποθήκη στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του

Να αντιδράσει στην μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο νατοϊκών δυνάμεων καλεί τον λαό το ΚΚΕ ΑΜΘ. Όπως παραθέτει σε σχετική του ανακοίνωση, «σε λίγες μέρες, και για ένα ολόκληρο εξάμηνο, η περιοχή μας θα μετατραπεί σε ορμητήριο μιας δολοφονικής μηχανής. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το αεροδρόμιο, οι οδικοί άξονες και πιθανόν και η σιδηροδρομική γραμμή (αν επισκευαστούν τα τμήματά της που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες), τα στρατόπεδα της περιοχής και άλλες εγκαταστάσεις, θα χρησιμοποιηθούν για την απόβαση και προώθηση πρωτόγνωρου αριθμού στρατιωτών στα σύνορα με τη Ρωσία.

Στο πλαίσιο της άσκησης Defender Europe 2021 πολλές χιλιάδες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες, ελικόπτερα, άρματα μάχης και άλλο στρατιωτικό υλικό θα περάσουν δίπλα από τα σπίτια μας. Παράλληλα, θα διεξαχθούν και άλλες ασκήσεις με συμμετοχή και ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή μας.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα και της νέας Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις. Τη Συμφωνία αυτή προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του λεγόμενου “Στρατηγικού Διαλόγου” με τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση Τραμπ, και ολοκλήρωσε η ΝΔ. Ενώ τώρα, με την κυβέρνηση Μπάιντεν, τη διευρύνουν, την κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνη».

«Μετατρέπει την περιοχή σε στόχο αντιποίνων»

Σύμφωνα με το ΚΚΕ ΑΜΘ η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική διότι «τόσο η άσκηση αυτή όσο και η γενικότερη εμπλοκή της χώρας μας συνολικά σε αυτούς τους σχεδιασμούς, δημιουργεί νέους μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό της περιοχής αφού τον μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων. Έχουν πληθύνει άλλωστε και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις μιας σειράς αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν που ανοιχτά εδώ και καιρό κάνουν λόγο για ανταπάντηση (σε χώρες που φιλοξενούν ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις όπως και η χώρα μας), όταν εκτιμήσουν ότι είναι σε κίνδυνο, η ασφάλεια των κρατών τους».

«Επομένως», συμπεραίνει «μας αφορά να αντιδράσουμε γιατί δε θέλουμε η χώρα μας και η περιοχή μας να γίνει ξέφραγο αμπέλι των φονιάδων, γιατί δε θέλουμε να γίνουμε στόχος των αντιπάλων τους, γιατί δε θέλουμε η χώρα μας να γίνει πυριτιδαποθήκη στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί δεν έχουμε κανένα όφελος από τους ανταγωνισμούς τους, αντιθέτως θέλουμε οι λαοί να ζούμε ειρηνικά.

Το ΚΚΕ ΑΜΘ καλεί τον λαό να δυναμώσει την πάλη του απαιτώντας:

– Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μην μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχής μας σε πολεμικά ορμητήρια των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ. Να κλείσουν όλες οι βάσεις.

– Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και την αποχώρηση από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

– Την ακύρωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις.

– Τη μη αλλαγή των συνόρων.

– Την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και τη μετάβαση στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών ούτε στην Ορεστιάδα, ούτε πουθενά στην Ελλάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.