Επισκευες στον δρομο της Νυμφαιας και στο παραλιακο μετωπο Προφητη Ηλια- Πλατανιτη

Έργο 3 εκ. ευρώ από την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης

Τρία εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η συντήρηση που θα πραγματοποιήσει η ΠΕ Ροδόπης σε έξι περιοχές του εθνικού και επαρχιακού δικτύου για τα επόμενα δύο έτη.

Η ΠΕ θα προχωρήσει στη συντήρηση – βελτίωση της βατότητας τμημάτων σε σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Οι ασφαλτοστρώσεις που προβλέπονται θα πραγματοποιηθούν σε υφιστάμενα ασφαλτοστρωμένα τμήματα που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες.

Μεταξύ των υπό επισκευή τμημάτων και το τμήμα του δρόμου προς τη Νυμφαία, μετά τα στρατόπεδα, που βρίσκεται πλέον σε πολύ κακή κατάσταση

Ανάμεσα στα τμήματα που θα επισκευαστούν, βρίσκεται το τμήμα του δρόμου προς τη Νυμφαία, μετά τα στρατόπεδα, που βρίσκεται πλέον σε πολύ κακή κατάσταση, αλλά και τμήματα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, στην περιοχή Προφήτη Ηλία – Πλατανίτη.

Επίσης θα γίνουν επισκευές σε δρόμους στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου, όπου για χρόνια υπάρχουν προβλήματα διέλευσης.

Ειδικότερα τα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου Ν. Ροδόπης που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν επεμβάσεις είναι:

  • Τμήμα Α: Ευρύτερη περιοχή Νέου Σιδηροχωρίου (Επαρχιακές οδοί : «Κομοτηνή – Καλαμόκαστρο – Νέο Σιδηροχώρι – Νέα Αδριανή – Άγιοι Θεόδωροι» και «Νέο Σιδηροχώρι – Παγούρια – Λίμνη Μητρικού»)
  • Τμήμα Β: Επαρχιακή οδός «Γλυκονέρι – Μέση»
  • Τμήμα Γ: Παραλιακό μέτωπο (επαρχιακή οδός «Προφήτη Ηλία – Πλατανίτη»)
  • Τμήμα Δ: Επαρχιακή οδός «Κομοτηνή – Τελωνείο Νυμφαίας»
  • Τμήμα Ε: Επαρχιακή οδός «Θρυλόριο – Βέννα – Κρωβύλη – Σ.Σ. Μέστης»
  • Τμήμα ΣΤ: Εθνική οδός «Αρίσβη – Σάπες – Βέλκιο»
Σε έξι περιοχές του εθνικού και επαρχιακού δικτύου θα γίνουν παρεμβάσεις τα επόμενα δύο έτη

Το συνολικό μήκος επεμβάσεων είναι περίπου 17χλμ ενώ η συνολική επιφάνεια είναι πάνω από 120.000τ.μ. Οι εργασίες κατά περίπτωση περιλαμβάνουν προσωρινή σήμανση για την εκτροπή της κυκλοφορίας σε μια λωρίδα, απόξεση ασφαλτικών στρώσεων και μεταφορά σε αδειοδοτημένο χώρο ανακύκλωσης, διάστρωση ισοπεδωτικής στρώσης ασφάλτου, τοποθέτηση πλέγματος ενίσχυσης στρώσης κυκλοφορίας στις περιοχές έντονης ρηγμάτωσης τού τάπητα ή καθίζησης του επιχώματος, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, διαγράμμιση, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και τέλος αποκατάσταση ή ανακατασκευή μικρών τεχνικών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.