Ο αποφοιτος της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνης που εζησε το ονειρο της συμμετοχης στο Champions League

Ο Γιώργος Ερμίδης βρέθηκε από τα έδρανα του αμφιθεάτρου της σχολής του ΔΠΘ στα σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Είναι κοινή αποδοχή πως η ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής αποτελεί «στολίδι» για την πόλη μας μαζί φυσικά συνολικά με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μας και αυτό που την καθιστά εξαιρετικό είναι αφενός η αγάπη και η κατάρτιση των καθηγητών του και αφετέρου το ενδιαφέρον για πρόοδο των φοιτητών. Έτσι διαχρονικά η σχολή τροφοδοτεί τον ελληνικό αθλητισμό με καταρτισμένους επιστήμονες που έχουν λάβει τα εχέγγυα από τους καθηγητές και προσπαθούν και με την αποφοίτηση τους από τη σχολή να συνεχίσουν την εξειδίκευση είτε με κάποιο μεταπτυχιακό είτε με συνεχή επικοινωνία με τους καθηγητές.

Ένας από τους απόφοιτους, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει τα εγχώρια σύνορα είναι ο Γιώργος Ερμίδης, έχοντας εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στην Δανία. Εκεί βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο της Μίντιλαντ έχοντας τον ρόλο του Sports Scientist, συμβάλλοντας και αυτός από την μεριά του στην εκπληκτική φετινή ευρωπαϊκή πορεία, καθώς η πρωταθλήτρια Δανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της αγωνίστηκε στους ομίλους του Champions League, αποκλείοντας στα Play Off την Σλάβια Πράγας.

Στην φάση των ομίλων, ο Ερμίδης είδε την ομάδα του να αντιμετωπίζει μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως η Λίβερπουλ, ο Άγιαξ και η Αταλάντα με το κάθε γήπεδο να έχει την δική του ιστορία. Ίσως ο κορωνοϊός να στέρησε από τον απόφοιτο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής να ζήσει την ατμόσφαιρα ενός κατάμεστου Anfield με την είσοδο να γίνεται υπό τους ήχους του «You’ll never walk alone» αλλά όπως και να έχει η ιστορία γράφτηκε τόσο για την Μίντιλαντ όσο και για τον ίδιο τον Ερμίδη, που απέδειξε πως η αγάπη για αυτό που κάνει σε συνδυασμό με την συνεχόμενη εκπαίδευση, κατάρτιση και εξειδίκευση ως προς την επιστημονική γνώση μπορεί να οδηγήσει τον καθένα μας στον δρόμο των ονείρων.

Η ομάδα του Ερμίδη συνολικά συγκέντρωσε 2 βαθμούς (ισοπαλία με Αταλάντα και Λίβερπουλ) γράφοντας ουσιαστικά ιστορία καθώς ήταν η παρθενική συμμετοχή σε ομίλους και εξαρχής οι πιθανότητες για διάκριση δεν ήταν με το μέρος της.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.