Πολιτικες δυναμεις καταδικαζουν την επιθεση στον Ν.Μηταρακη

Ανακοινώσεις από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Πολιτικές δυνάμεις καταδικάζουν την επίθεση που δέχτηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης επισκεπτόμενος τον βόρειο Έβρο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Την αρχή έκανε το κυβερνών κόμμα, το οποίο σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για ακραίες συμπεριφορές, δηλώνοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να ανακόψουν τις προσπάθειες του υπουργείου για διάλογο.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης. Καμία ακραία συμπεριφορά δεν πρόκειται να ανακόψει τις διαρκείς προσπάθειες του Υπουργείου για διάλογο με τους πολίτες του Έβρου».

ΚΙΝΑΛ: «Οι ακραίες φωνές πρέπει να απομονωθούν»

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Κίνημα Αλλαγή, καταδικάζοντας αφενός τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των διαμαρτυρόμενων, αφετέρου ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό θέμα και υπογραμμίζοντας πως «ο Έβρος δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών».
Αναλυτικά το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως «οι εικόνες που έρχονται από τον Έβρο είναι αποκαρδιωτικές.  Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου. Είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη της χώρας.

Οι ακραίες φωνές πρέπει να απομονωθούν. Η αντίθεσή μας στην πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι δεδομένη και αταλάντευτη. Η ανησυχία των κατοίκων και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι κατανοητή. Ούτε ο αυταρχισμός, ούτε το «αποφασίζομεν και διατάζομεν» ταιριάζουν σε δημοκρατική χώρα. Ο Έβρος δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών, και το Ανατολικό Αιγαίο πρέπει να πάψει να είναι αποθήκη ψυχών. Το κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2016 με την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, πρέπει να κλείσει. Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρουν τα κλειδιά του προσφυγικού από τον Ερντογάν. Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει την πυγμή της στα ευρωπαϊκά όργανα για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο άσυλο και τη μετανάστευση που να μη λειτουργεί σε βάρος της χώρας και των προσφύγων. Η συστράτευση για τον αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη είναι μονόδρομος για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάψει να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.