Συμπραξη Προοπτικης: Προταση για την ψηφιοποιηση του Μουσειου Καραθεοδωρη

Ζητά από το Δημοτικό συμβούλιο της υιοθέτηση της πρότασης και ένταξή της στην πρόσκληση «Ελλάδα 1821- Ελλάδα 2021»

Πλήρη και στοιχειοθετημένη πρόταση για την ψηφιοποιήση του Μουσείου Καραθεοδωρή δια μέσου του προγράμματος «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» κατέθεσε στην Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής η παράταξη «Σύμπραξη Προοπτικής».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η παράταξη καλεί τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής να υιοθετήσουν την πρόταση για υποβολή και ένταξη πρότασης χρηματοδότησης του Μουσείου Καραθεοδωρή στην Πρόσκληση ΑΤ14 στον Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021», επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Κομοτηνής είναι επιλέξιμος φορέας.
 
Το Μουσείο Καραθεοδωρή θα υλοποιήσει δράσεις όπως:

  • Ψηφιοποίηση ιστορικών αρχείων, μουσειακού αποθέματος και πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Εκπαιδευτικές δράσεις με ψηφιακές εφαρμογές
  • Εικονικές περιηγήσεις σε διάφορες γλώσσες
  • Λοιπές δράσεις με πολιτιστικό, τουριστικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα 

Οι δράσεις θα χρηματοδοτηθούν εξ ολοκλήρου και μέσω της πρότασης αυτής, όπως επισημαίνεται, «ο Δήμος Κομοτηνής αποκτά μία θέση στον χάρτη δράσεων που ετοιμάζονται για το επετειακό έτος 2021 που θα συνδράμει στην τουριστική προβολή της περιοχής μας, η οποία υπολείπεται σημαντικά σε αυτό το κομμάτι».

Η παράταξη επισημαίνει πως το Μουσείο Καραθεοδωρή είναι μοναδικό στο είδος ανά την Ελλάδα, γεγονός που εξηγεί και το μεγάλο ενδιαφέρον  που έχει συγκεντρώσει στα δώδεκα χρόνια που λειτουργεί και ταυτίσει το όνομά του με την Κομοτηνή, ενώ τονίζουν πως «η οικογένεια των Καραθεοδωρήδων δε, έχει προσφέρει τα μέγιστα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, αλλά υπήρξε και μία από τις επιφανέστερες ελληνικές οικογένειες στον τομέα των Επιστημών. Οι Θρακιώτες έχουμε την τιμή της κοινής καταγωγής με τις σημαίνουσες αυτές προσωπικότητες».

«Η επένδυση στο πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής να πάψει να αποτελεί στολίδι σε προεκλογικά προγράμματα»

Η πρόταση αυτή η οποία έχει υποβληθεί στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και κοινοποιηθεί στο σύνολο των μελών του Συμβουλίου, αφορά μόλις την πρώτη από μια σειρά ανάλογων όπως τονίζουν προτάσεων, με τα μέλη της παράταξης να τονίζουν πως «η επένδυση στο πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής μας πρέπει να πάψει πια να αποτελεί στολίδι σε προεκλογικά προγράμματα, αλλά να μπει σε εφαρμογή».
«Η παράταξή μας δεσμεύτηκε προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη προχωράει σε πράξεις» αναφέρουν για να καταλήξουν τονίζοντας πως «αυτό που περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή είναι να περάσει επιτέλους από τα λόγια στις πράξεις και να αποδείξει αν όντως είναι σε θέση να “αρπάζει” τις ευκαιρίες που προκύπτουν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.