Οι πιο εκνευριστικοι χαρακτηρες που εχουμε δει σε σειρα

tv’s... inspector

Κάθε σειρά έχει αυτόν τον χαρακτήρα που θα σε εκνευρίσει, που θα σου σπάσει τα νεύρα· άλλες φορές σκόπιμα, άλλες φορές υποτίθεται πως πρέπει να τον συμπαθήσεις, άλλες είναι ο πρωταγωνιστής, πάντα υπάρχει κάποιος όμως και τώρα θα δούμε μερικούς από τους… κορυφαίους στο είδος τους.

10. DAWN SUMMERS – “BUFFY THE VAMPIRE SLAYER”

Εδώ έρχεται η μεγάλη ειρωνεία. Όταν η Michelle Trachtenberg έπαιξε τη μικρή και αφελή Dawn στην “Buffy” όλοι τη μίσησαν. Όταν έπαιξε την απαίσια, πανούργα Georgina στο (εξίσου απαίσιο) “Gossip Girl” τη λάτρεψαν. Είναι η αγάπη για τους αντιήρωες ή ήταν η Dawn πολύ σπαστική; Για όσους την έχουν δει η απάντηση είναι ξεκάθαρα η δεύτερη. Η Trachtenberg ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική στον ρόλο της, η Dawn όμως, το συνεχές κλάμα και η ασταμάτητη γκρίνια της, το πόσο μεγάλο πρόβλημα γινόταν στην αδερφή της και ο αριθμός των μπελάδων στους οποίους έμπλεκε λόγω της αφέλειάς της ήταν σοκαριστικά ενοχλητικός και σπαστικός. Είχε βέβαια τα δίκια της, είχε περάσει πολλά… αλλά κι εμείς μαζί της.

9. EMILY WALTHAM – “FRIENDS

Η Emily εισέβαλε στο “Friends” στην τέταρτη σεζόν του και ανέπτυξε ένα ειδύλλιο με τον Ross που ας πούμε δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα τους φανς. Ιδιαίτερα μετά το αλησμόνητο cliffhanger του φινάλε της σεζόν με το λάθος όνομα –δεν εξηγώ, δεν χρειάζεται–, η Emily έγινε όλο και πιο ενοχλητική, αφού εμφανιζόταν πια μόνο σε κοντινά πλάνα σε τηλεφωνικές κλήσεις με τον Ross –λόγω της εγκυμοσύνης της ηθοποιού– και αυτό για να γκρινιάξει για τη Rachel και να απαιτεί από τον Ross να αλλάξει όλη του τη ζωή για χάρη της. Ίσως να υπερβάλουμε και να ήταν φυσιολογική η συμπεριφορά της, δεδομένης της ταπείνωσης που υπέστη στον γάμο της, ίσως όμως και να μπορούσε να γραφτεί καλύτερα το aftermath του χαρακτήρα της και να μην γίνει μία στερεοτυπική «σκύλα». Άλλωστε ξέραμε έτσι και αλλιώς πως θα καταλήξει με τη Rachel στο τέλος, γιατί έπρεπε να υποστούμε αυτήν τη στριμμένη, θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής; Και θα ήμουν εγώ.

8. ELENA GILBERT – “THE VAMPIRE DIARIES

Εδώ δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο αν έφταιγε τόσο ο χαρακτήρας ή η σειρά ολόκληρη. Σε προηγούμενη περίπτωση η Dawn ήταν ένας ενοχλητικός, αλλά σχετικά καλογραμμένος χαρακτήρας σε μία καλογραμμένη σειρά. Εδώ το σενάριο δεν βοηθάει ούτε καν στο να δώσει ρεαλισμό στην ηρωίδα, αφού αυτό που κάνει ενοχλητική την Elena είναι κυρίως η έλλειψη χαρακτήρα και προσωπικότητας. Το πρόβλημα είναι πάνω κάτω το ίδιο. Γκρίνια και κλάμα. Αλλά το πιο εκνευριστικό από όλα είναι το πόσο αναποφάσιστη και παθητική είναι, και ακόμα περισσότερο το πόσο αδύναμη είναι και πρέπει συνεχώς κάποιος να τη σώζει. Ήρθε και η στιγμή που η Nina Dobrev πιθανότατα βαρέθηκε να παίζει τη δεσποσύνη σε κίνδυνο και έφυγε, αφήνοντας τη σειρά να αγγίξει νέα ύψη υπερβολής και χωρίς αυτήν.

7. TOKYO – “LA CASA DE PAPEL”

Κάνει βλακείες συνεχώς, δεν ακολουθεί κανέναν από τους κανόνες του “Professor”, υστεριάζει, δεν έχει υπομονή, καμία χρησιμότητα και κανέναν λόγο ύπαρξης στην ομάδα, ιδιαίτερο βάθος, την παραμικρή εξέλιξη, ούτε μία αρκετά ικανή ηθοποιό να την ερμηνεύσει –απλά δες τις σκηνές της με τον Alvaro Morte (Professor) ή την Itziar Ituno (Raquel/Lisboa) και φανερώνεται αρκετά εύκολα η απόσταση στο ταλέντο. Απλά είναι εκεί για να κάνει γκάφες, να λέει χοντράδες και να καταστρέφει τα πάντα.

6. ΞΕΝΙΑ ΠΑΠΠΑ – «Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ»

Νομίζατε πως στην Ελλάδα δεν έχουμε σπαστικούς χαρακτήρες; Μιλιούνια. Η συγκεκριμένη βέβαια είναι αφιερωμένη στη γιαγιά μου, γιατί οι περισσότεροι τη συμπάθησαν παρότι προσπάθησε να ξεκληρίσει το μισό σήριαλ. Η Ξένια ήταν μία αυθεντική κακιά σαπουνόπερας, χωρίς πολλά στερεότυπα και χωρίς να κουράζει, αν κάτι την έκανε εκνευριστική ήταν η επανάληψη των αναφορών στο πόσο μισεί την Ελπίδα. Αλλά να σας πω και κάτι; Αυτή η Ελπίδα ποτέ δεν μου γέμισε το μάτι, εύγε Ξένια.

5. CERSEI LANNISTER – “GAME OF THRONES”

Από τους καλύτερους χαρακτήρες του “Game of Thrones” παρά το φιάσκο της όγδοης σεζόν, η Cersei Lannister είναι από τους πιο δυνατούς villains που έχουμε δει στην τηλεόραση. Ακόμα και σε σεζόν που δεν επηρέαζε τρομερά την πλοκή, ο τρόπος που προσέβαλε τους πάντες γύρω της, η υπεροψία της, κατάφερναν να εξοργίζουν πολύ κόσμο, ενώ το αποκορύφωμα όλων ήταν το φινάλε της έκτης σεζόν όπου τίναξε στον αέρα χιλιάδες ανθρώπους και στεκόταν και κοιτούσε χαμογελαστή πίνοντας το κρασάκι της. Αυτό που δεν την κατατάσσει στην κορυφή της λίστας είναι τα στοιχεία συμπάθειας που εμφανίζει ο χαρακτήρας της και η υποκριτική δεινότητα της Lena Headey, aka της καλύτερης ηθοποιού που πέρασε από τη σειρά (σόρρυ Peter Dinklage) που ξεδιπλώνεται ιδιαίτερα στην πέμπτη σεζόν όπου φυλακίζεται, βασανίζεται και έπειτα αναγκάζεται να περπατήσει γυμνή στους δρόμους του Kings Landing με τον κόσμο να της πετάει σκουπίδια. Εκεί όποιος δεν τη λυπήθηκε και για μια στιγμή δεν ξέχασε όλα όσα είχε κάνει πιο πριν, απλά δεν είναι άνθρωπος.

4. TED MOSBY – “HOW I MET YOUR MOTHER”

Το “How I Met Your Mother” είχε πολλούς δυνατούς χαρακτήρες. Ο Barney, η Robin, ο υπερεκτιμημένος Marshal και η υποτιμημένη Lily, όλοι τους άξιοι, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Ο Ted είναι ξεκάθαρα όμως ο πιο εκνευριστικός χαρακτήρας που πέρασε από τη σειρά, και μιλάμε για μια σειρά από την οποία πέρασαν δεκάδες ενοχλητικοί χαρακτήρες, όπως για παράδειγμα η Jeanette. Και δεν ήταν κάποιο λάθος των σεναριογράφων, ήταν απλά αυτός που είναι. Ενοχλητικός, ψεύτης, υποκριτικός, γκρινιάρης, και πολλά πολλά άλλα. Από το περιστατικό με τη Robin στην πρώτη σεζόν, όταν της είπε ψέματα πως είχε χωρίσει με τη Victoria για να είναι μαζί, μέχρι τη σκέψη, που έφτασε πολύ κοντά σε απόπειρα, να της πει ότι την αγαπάει μια μέρα πριν τον γάμο της, και μάλιστα με τον καλύτερο του φίλο. Ντροπή Ted!

3. JOFFREY BARATHEON – “GAME OF THRONES”

Τι να πει κανείς; Ο τύπος ξεκλήρισε το μισό Westeros για πλάκα. Και αυτό που τον κάνει εκνευριστικό; Δεν το έκανε έχοντας κάποια στρατηγική ή κάποιο πλάνο εκδίκησης, όπως η Cersei, το έκανε επειδή ήταν βλάκας. Αλλά δεν πειράζει, γιατί αυτό είναι που έκανε κάθε χαστούκι που του έριχνε ο Tyrion τρομακτικά λυτρωτικό.

2. ROSS GELLER – “FRIENDS

Μπορεί ο Joffrey να έκανε όλα αυτά, αλλά ο Joffrey ήταν ανόητος και είχε μεγαλώσει ξέροντας πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Ο Ross που περνιέται για έξυπνος και όσο να πεις, δεν τον λες και βασιλιά εφτά βασιλείων, έκανε τη φρικιαστική λίστα όπου σύγκρινε τη Rachel με τη Julie λες και αναρωτιόταν ποια μαρμελάδα να αγοράσει από το σούπερ μάρκετ, όπου μέσα στα ελαττώματα τής πρώτης είχε το επάγγελμά της ως σερβιτόρα, αργότερα την απάτησε και έγινε το όλο “we were on a break” θέμα.  Μετά προσπάθησε επανειλημμένα να μπει εμπόδιο στην καριέρα της από ζήλια, παρότι δεν ήταν καν μαζί. Και τελικώς τα κατάφερε κιόλας και είναι ένα από τα πολλά που καταστούν το φινάλε των “Friends” χάλια –τουλάχιστον το “How I met your mother” τόλμησε κι ας έφαγε τα μούτρα του.

1. ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ “RIVERDALE

Το “Riverdale” ξεκίνησε ως μία εφηβική guilty pleasure σειρά, και παρότι ήταν προβληματική, δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο από όποια πλευρά και αν το έβλεπες. Κατάφερε όμως, σεζόν τη σεζόν, να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πατάτα που γράφτηκε ποτέ, και όχι, δεν είμαι καθόλου σκληρός. Κάθε φορά που κάποιος ανοίγει το στόμα του θα πει κάτι χαζό, και όσο και αν προσπαθούν οι μεταφράσεις στους υπότιτλους να το σώσουν, λίγα αγγλικά να ξέρεις θα το καταλάβεις. Μερικές από τις καταστάσεις του έργου είναι οι εξής: Θρησκευτικές αιρέσεις με επίκεντρο τρελές μυθολογίες που βγάζουν οι ίδιοι οι σεναριογράφοι απ’ το μυαλό τους, ο πρωταγωνιστής δέχτηκε επίθεση από αρκούδα, αφού πρώτα απέδρασε από τη φυλακή μετά από έναν παράνομο αγώνα box που αναγκαζόταν να παίζει όσο καιρό ήταν εκεί. Ένας μασκοφόρος που σκοτώνει τους «αμαρτωλούς», μία έφηβη που εδώ και τέσσερις σεζόν αλλάζει γνώμη για το αν συμπαθεί τον μπαμπά της, ο οποίος σκοτώνει, δέρνει, απειλεί τον φίλο της, που τις νύχτες παίρνει ένα ρόπαλο και «πολεμάει το κακό της πόλης». Το “Riverdale” είναι η μεγαλύτερη ασυναρτησία που έχει γραφτεί στην τηλεόραση του 21ου αιώνα και κλείνω αυτήν τη λίστα γράφοντας τις πιο τρελές προτάσεις που έχει χρειαστεί να γράψω έως τώρα.

*Ο Κaza G. είναι μαθητής Γυμνασίου και τηλεοπτικός «περιπατητής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.