Ο Συνδεσμος Φιλων Καραθεοδωρη για τον Τασο Βαβατσικλη

«Η σφραγίδα που έβαλε στο έργο μας είναι ανεξίτηλη»

Τη συμβολή του εκλιπόντος Τάσου Βαβατσικλή, στην ανάδειξη και προβολή της προσωπικότητας και του έργου του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στην πόλη μας μνημονεύει ο Σύνδεσμος Φίλων Καραθεοδωρή σε ανακοίνωσή του. Παραθέτωντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό που καταδεικνύουν την προσφορά του προσφάτως κεκοιμημένου δημάρχου στην σύνδεση του Καραθεοδωτή με την Κομοτηνή, ο Σύνδεσμος απευθύνει το δικό του «ύστατο χαίρε» στον Τάσο Βαβατσικλή.
 
Ολόκληρος ο αποχαιρετισμός του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή στον εκλιπόντα δήμαρχο έχει ως εξής:
 
Δεν είναι πλέον ανάμεσά μας ένας από τους σπουδαιότερους συντελεστές της υλοποίησης των οραμάτων μας.
 
Το όραμά μας υπήρχε ξεχασμένο στα συρτάρια του Δήμου Κομοτηνής χρόνια πριν γίνει δήμαρχος ο Τάσος.
 
Δεν πέρασε πολύς χρόνος από τότε που εκλέχτηκε και δίχως να έχει υποσχεθεί κάτι προεκλογικά στο λαό της Κομοτηνής με φώναξε στο γραφείο του. “Θανασάκη κάθισε. Σε φώναξα να σου δείξω πως ήρθε ο καιρός να μοιραστούμε το όραμά σου. Ξεκίνα δυνατά και γρήγορα. Φτιάξε λίστα μ’ αυτά που θέλεις”. Σύντομα ξαναβρίσκομαι στο γραφείο του. Ο Δήμαρχος λέει στους παρευρισκομένους “Θα μας επιτρέψετε έχουμε πολύ σημαντική υπόθεση”. Σε λίγο ειδοποιούσε την υπεύθυνη τεχνικών υπηρεσιών κ. Ζωή Κοσμίδου, την μουσειολόγο Χριστίνα και τους αντιδημάρχους. “Λοιπόν Θανασάκη λέγε”.
 
Καταθέσαμε πρόταση και σχέδια που σχεδίασε ο Δημήτρης Γαρυφάλλου και ανδριάντα για το κέντρο της πλατείας με το βλέμμα προς τη Σμύρνη και ίδρυση Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή. Όλα έγιναν σε λιγότερο από ένα χρόνο. Αυτά όλα είναι ιστορικά στοιχεία αλλά περιττά γιατί μιλούν καλύτερα οι αναμνηστικές φωτογραφίες των έργων του για τον Καραθεοδωρή, ο οποίος μας ένωσε.
Ήταν ευτυχισμένες στιγμές που έζησα όταν στο ίδιο τραπέζι ο Βαβατσικλής, ο Ευριπίδης σχεδιάζαμε και προσπαθούσαμε για τον ίδιο σκοπό.
 
Οι συνεχιστές του δήμαρχοι Δ. Κοτσάκης, Γ. Πετρίδης και τώρα Γ. Γκαράνης συνεχίζουν το έργο με τον ίδιο ζήλο και σε άψογη συνεργασία με τον βουλευτή μας Ε. Στυλιανίδη που δεν σταμάτησε ούτε και σήμερα να προσπαθεί και να συνεργάζεται με όλους στο κοινό όραμα της πόλης.
 
Ο Τάσος έφυγε, αλλά τίποτε δεν χάθηκε γιατί η σφραγίδα που έβαλε στο έργο μας είναι ανεξίτηλη. Δεν μας είπε ποτέ και για τίποτε όχι. Τάσο ποτέ δεν θα σταματήσουμε να μνημονεύουμε αυτά που έκανες. Άλλωστε αυτό κάνουμε με κάθε ευκαιρία από το 2005 σε εκδηλώσεις, διαλέξεις ή συνεντεύξεις. αιωνία σου η μνήμη.
 

Πανηγυρική ανακοίνωση της λειτουργίας του συνδέσμου φίλων Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή 2005

 
 

Αποκαλυπτήρια Ανδριάντα Καραθεοδωρή

Μουσείο Καραθεοδωρή Κομοτηνής

Η πραγματοποίηση του πλέον ιστορικού συνεδρίου της Ε.Μ.Ε. οφείλεται στον μοναδικό χορηγό τον Δήμο Κομοτηνής επί Δημαρχίας Αναστασίου Βαβατσικλή

 
Αναμνήσεις από το παρελθόν – Φωτογραφίες από το 19ο Συνέδριο της Ε.Μ.Ε. στην Κομοτηνή, του οποίου την έναρξη κήρυξε η αείμνηστη κόρη του μεγάλου μαθηματικού Κ. Καραθεοδωρή
 
 
 
Η κόρη του Κ. Καραθεοδωρή κηρύσσει την έναρξη του 19ου συνεδρίου της Ε.Μ.Ε. Ροδόπης
 
 
 
Ο π. πρόεδρος του παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. χαρίζει ενθυμήματα στην κόρη του  Κ.Καραθεοδωρή
 
 
Εξ αριστερών κ. Γ.Δημάκος ο τότε αντιπρόεδρος Ε.Μ.Ε., ο τότε πρόεδρος παραρτήματος Ροδόπης κ. Αθ. Λιπορδέζης, ο κ. Γ. Τυρλής γραμματέας Ε.Μ.Ε. και ο κ. Ν. Αντωνάκης αντιπρόεδρος Ε.Μ.Ε. Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.