Προπηλακισμο υπαλληλου της ΠΕ Ξανθης καταγγελλει ο οικειος Συλλογος

Επιρρίπτει ευθύνες στον Αντιπεριφερειάρχη για αδιαφορία

Τον προπηλακισμό ενός υπαλλήλου στην ΠΕ Ξάνθης το πρωί της Τρίτης, από πολίτη που ήθελε να εξυπηρετηθεί χωρίς ραντεβού, καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΠΕ Ξάνθης. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων «δυστυχώς, ένα ακόμη περιστατικό βίαιης επίθεσης με προπηλακισμούς – που αυτή την φορά χρειάστηκε και η συμβολή της Αστυνομίας- εναντίον υπαλλήλου της Π.Ε. Ξάνθης, συνέβη πριν λίγες ώρες. Φυσικά και σε αυτό το περιστατικό η επίθεση ήταν πρόσχημα για να «φοβηθούν» οι συνάδελφοι και να λειτουργήσουν εκτός νομιμότητας. Συνήθη τέτοιου είδους περιστατικά που κατά καιρούς έχουμε στηλιτεύσει, προέρχονται από πολίτες που πιστεύουν ότι, με τις φωνές και τους προπηλακισμούς, θα πετύχουν τις παράλογες , αν όχι παράνομες, απαιτήσεις τους.
 
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΠΕ  Ξάνθης καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και εκφράζει την πεποίθησή του πως «η ασφάλεια των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητά για την διοίκηση». Μάλιστα στρέφει τα βέλη της κριτικής του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκο Ευφραιμίδη αναφέροντας πως «παρά τις συνεχόμενες διαβεβαιώσεις του τόσο για τα ΜΑΠ όσο και για την φύλαξη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, τίποτα δεν έχει γίνει. Έτσι τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολίτης ο οποίος δεν είχε ραντεβού να προπηλακίσει (γρονθοκοπήσει) υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης».
 
Ο Σύλλογος ζητά άμεσα από τη  διοίκηση να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση τονίζοντας πως «τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά και δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν». Παράλληλα απαιτεί από τον Αντιπεριφερειάρχη «να μεριμνήσει άμεσα για την τοποθέτηση φύλαξης (Security) στις υπηρεσίες της Π.Ε. Ξάνθης και να εφαρμόσει άμεσα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που προβλέπονται».
 

Περιφερειακή Σύνθεση: «Η διοίκηση της ΠΑΜΘ, φαίνεται να μην λαμβάνει σοβαρά την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων»

 
Θέση στο θέμα έλαβε και η Περιφερειακή Σύνθεση μέσω ανακοίνωσης, καταδικάζοντας την συγκεκριμένη επίθεση, εξηγώντας πως «θέτουμε σε ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλά και των εξυπηρετούμενων σε αυτές».
 
«Σε τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν δικαιολογίες» ξεκαθαρίζει η περιφερειακή παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης για να καταλογίσει ευθύνες για το συμβάν στη διοίκηση της Περιφέρειας. 
 
«Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση της ΠΑΜΘ, φαίνεται να μην λαμβάνει σοβαρά την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων από τέτοια φαινόμενα. Παράλληλα έχουν καταγραφεί ελλείψεις και όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό» υπογραμμίζει συγκεκριμένα η Περιφερειακή Σύνθεση και συμπληρώνει πως «η ασφάλεια εργαζομένων και εξυπηρετούμενων πολιτών σε όλα τα επίπεδα πρέπει να είναι προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας. Δυστυχώς το γεγονότα δείχνουν και εδώ σημαντική αδράνεια».
 
Κλείνοντας την ανακοίνωση η Περιφερειακή Σύνθεση εκφράζει τη συμπαράσταση της στον εργαζόμενο και εύχεται να μην υπάρχουν ζητήματα βλάβης της υγείας του. Ταυτόχρονα καλεί τη διοίκηση επιτέλους να ασχοληθεί με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και όχι με τη συνήθη καθυστέρηση και προχειρότητα της.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.