Απο τρομο σε τρομο και οποιος επιβιωσει

Της Έκδοσης

Περίεργες  οι εποχές που ζούμε. Κάποιος θα μπορούσε να τις ονοματίσει ότι είναι εποχές υπό την αιχμαλωσία του κορωνοϊού. Εποχές υπό την κατοχή του κορωνοϊού, κατ’ αναλογία με τις πολεμικές γλωσσολογικές επιλογές  που υιοθετούνται  στον χώρο της δημόσιας ενημέρωσης για τα μέτρα αντιμετώπισής του.
 
Εποχές υπό αιχμαλωσία και κατοχή, κατά το γερμανική κατοχή ή οποιαδήποτε άλλη κατοχή ο καθένας έχει στο νου του.
 
Τέτοια κατοχή βαριά μάλιστα που παρουσιάζει φαινόμενα διάλυσης όχι μόνον της χώρας αλλά ολόκληρης της ευρωπαϊκής ένωσης, όπου ο στοιχειωδώς λογικός αναγνώστης δεν βγάζει άκρη απ’ ό,τι διαβάζει  ζητώντας να ενημερωθεί για ό,τι τον βασανίζει, τον κορωνοϊό.
 
Οι ειδήσεις έτσι λένε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες καθυστερούν τις παραδόσεις εμβολίων  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλες ότι η Ε.Ε. διαμαρτύρεται για τη ροή εμβολίων προς τη Βρετανία, άλλες ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος δεν αντιμετωπίζεται από τα εμβόλια, άλλες ότι αντιμετωπίζεται, άλλες μιλούν για ένταση θανάτων από τη μετάλλαξη του κορωνοϊού και άλλες ακριβώς το αντίθετο.
 
Τελικά σε ποιον ακριβώς αιώνα από την άποψη της Δημοκρατίας και της προόδου ζούμε;
 
Στον πίσω ολοταχώς της επιταχυνόμενης στο οικονομικό επίπεδο παγκοσμιοποίησης, εκεί όπου δεν έχουν θέση οι άνθρωποι αλλά το χρήμα και η ευημερία των ολίγιστων;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.