ΣΥΡΙΖΑ: «Σε ιδιοτυπη ομηρια ο πρωθυπουργος απο τον κ. Σαμαρα»

Κριτική από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, παραμονές της έναρξης των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας, σχολιάζει με σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σαμάρας, στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», δηλώνει ανοιχτά αντίθετος στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας, απορρίπτει την προσφυγή στη Χάγη και προαναγγέλλει ότι θα καταψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή. 

Από την πλευρά του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι ο κ. Σαμαράς «αποκαλύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός υπό κηδεμονία» και προσθέτει πως «τη μια ο κ. Σαμαράς τον αναγκάζει να κωλυσιεργεί σε σχέση με την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία εκθέτοντας τη χώρα, την άλλη του τραβάει το αυτί γιατί ξεκινάει διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή «η ιδιότυπη ομηρία του πρωθυπουργού από τον κ. Σαμαρά και την ομάδα του, θα ήταν απλά θλιβερή αν δεν αφορούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας, τον διάλογο με την Τουρκία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην πιο δύσκολη στιγμή τους. Η στρατηγική της χώρας σε σχέση με την Τουρκία δεν είναι θέμα που αφορά τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τα εθνικά μας συμφέροντα. Οι παλινωδίες, το κενό στρατηγικής και η διαρκής κυβερνητική κακοφωνία, βλάπτουν σοβαρά την εξωτερική πολιτική της χώρας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.