160 κτιρια ελεγξε το κλιμακιο της Διευθυνσης Αποκαταστασης Επιπτωσεων Φυσικων Καταστροφων στη Ροδοπη

Εντοπίστηκαν ζημιές σε 104 κατοικίες, 6 επαγγελματικούς χώρους και 45 αποθήκες/στάβλους

Συνολικά 160 κτίρια έλεγξε στις δύο μέρες που επισκέφτηκε την Ροδόπη το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, εντοπίζοντας ζημιές σε όλα πλην 5 εξ αυτών.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε όλη τη Ροδόπη εντοπίστηκαν 104 οικίες με ζημιές, 6 Επαγγελματικοί χώροι, και 45 αποθήκες, στάβλοι κτλ. (καταγράφονται ως μία κατηγορία).
 
Στο Δήμο Κομοτηνής ο μόνος πληγέντας οικισμός ήταν το Μαυρομμάτι, με 19 πληγέντα κτίρια, από τα οποία τα 15 είναι κατοικίες και 4 είναι αποθήκες-Σταύλοι.
 

Στο Δήμο Αρριανών, καταγράφηκαν ζημιές σε τρείς οικισμούς, Νεύρων, Πάσσου και Λυκείου, με συνολικά 18 κτίρια, με τα περισσότερα να βρίσκονται στον οικισμό του Λυκείου, όπου ζημιές εντοπίστηκαν σε 7 κατοικίες, 4 επαγγελματικούς χώρους, και 2 Αποθήκες/σταύλους.
 
Στα Νεύρα ζημιές καταγράφηκαν σε 3 κατοικίες, και στον Πάσσο σε 2 κατοικίες.
 
Το μεγαλύτερο «χτύπημα» την κακοκαιρίας όμως δέχτηκε ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών, όπου ζημιές εντοπίστηκαν σε 118 κτίρια, 77 από τα οποία είναι κατοικίες, 2 Επαγγελματικοί χώροι, και 39 αποθήκες/Σταβλοι.
 
Καταγραφές έγιναν σε 13 οικισμούς, σε Σάπες, Αρσάκειο, Βέλκιο, Τσιφλίκι, Χαμηλό, Άμφια, Αρίσβη, Έβρενος, Λοφάριο, Αμάραντα, Βάκος, Ίσαλο και Καλλιθέα.
 

Στις Σάπες, καταγράφηκαν ζημιές σε 4 οικίες, στο Αρσάκειο σε 1 κατοικία και 1 αποθήκη/στάβλο, στο Βέλκιο σε 23 κατοικίες, 1 επαγγελματικό χώρο και σε 4 αποθήκες/στάβλους, στο Τσιφλίκι σε 3 κατοικίες και 4 αποθήκες/στάβλους, στο Χαμηλό σε 1 αποθήκη/στάβλο, στα Άμφια σε 2 κατοικίες, στην Αρίσβη σε 18 κατοικίες και 5 αποθήκες/στάβλους, στον Έβρενο σε 1 κατοικία, 1 επαγγελαμτικό χώρο και 1 αποθήκη/στάβλο, στο Λοφάριο σε 15 οικίες και 13 αποθήκες/στάβλους, στα Αμάραντα σε 7 κατοικίες και 9 αποθήκες/στάβλους, στο Βάκο σε 1 κατοικία, στο Ίσαλο σε 1 Κατοικία και στην Καλλιθέα σε 1 κατοικία και 1 αποθήκη/στάβλο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.