Επαναλειτουργουν δια ζωσης τα Γυμνασια και Λυκεια της χωρας την 1η Φεβρουαριου

Με μέτρα αλλά και δειγματοληπτικούς ελέγχους

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, ανοίγουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε κλειστά θα παραμείνουν τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας συνεχίζοντας την λειτουργία τους με τηλεκπαίδευση, ενώ δια ζώσης θα λειτουργούν τα Λύκεια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και στις περιοχές αυτές.
 
Η επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνει με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα, χρήση αντισηπτικών, τακτικούς αερισμούς των χώρων και σχολικούς εορτασμούς με μέτρα, ενώ όπως έκανε γνωστό η κ. Κεραμέως στις σχολικές μονάδες θα πραγματοποιούνται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέτασης για τον κορωνοϊό, κάνοντας λογω για μέτρο προληπτικής χρήσης σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία.

Όλες οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, όπως πανεπιστήμια, Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παραμένουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.