«Γεμισαν» τα ραντεβου εμβολιασμου για τους ανω των 85 στην Κομοτηνη

Ελάχιστες ώρες διαθέσιμες έμειναν στο εμβολιαστικό κέντρο, και αυτές για τις 19-23 Φεβρουαρίου

Όσοι επιθυμούν πρέπει να κατευθυνθούν στο κέντρο εμβολιασμού των Σαπών

 
Μια δυσάρεστη έκπληξη εντόπισαν όσοι προσπάθησαν τις δύο προηγούμενες μέρες να εγγραφούν, ή να εγγράψουν τους συγγενείς τους, μέσω των φαρμακείων της Ροδόπης για εμβολιαστικό ραντεβού κατά του Covid-19.
 
Και αυτό γιατί το σύστημα, μέσω του οποίου κλείνουν το ραντεβού τα φαρμακεία δεν επέτρεπε να κλειστεί ραντεβού σε καμία ώρα από τον Ιανουάριο μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου, για να γίνει ο εμβολιασμός της πρώτης δόσης στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής.
 
Όσοι επιθυμούσαν, μπορούσαν να γραφτούν για εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας Σαπών, όπου υπάρχουν πολλές κενές ώρες, και μάλιστα μπορούν να γίνουν σχετικά γρήγορα, από τα τέλη Ιανουαρίου.
 

Ήδη τις προηγούμενες μέρες πολλά φαρμακεία είχαν δει τις ελεύθερες ώρες για τα ραντεβού εμβολιασμού στο Νοσοκομείο Κομοτηνής να μην είναι διαθέσιμες παρά μόνο τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου.
 
Ακόμα όμως και οι ελάχιστες ώρες, εξαφανίστηκαν για δύο μέρες, Δευτέρα και Τρίτη, ενώ την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, «άνοιξαν» κάποιες ώρες, και αυτές μόνο από τις 19 Φεβρουαρίου και μετά, μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου.
 
Το φαινόμενο επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, που εκτίμησε πως οι ώρες των ραντεβού «άνοιξαν» πιθανότατα λόγω ακυρώσεων ή μετακινήσεων εμβολιασμού από κάποιους υπερήλικες.
 
Βέβαια το γεγονός ότι υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση, αποδίδεται στο γεγονός ότι όλη η πόλη της Κομοτηνής εξυπηρετείται μόνο από το εμβολιαστικό Κέντρο στο Νοσοκομείο, ενώ το ίδιο ισχύει για όλο το Δυτικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας, μιας και το μοναδικό άλλο εν λειτουργία από την Τετάρτη εμβολιαστικό κέντρο βρίσκεται στις Σάπες, στο οποίο υπάρχουν αρκετές «ανοιχτές» ώρες, και μάλιστα όποιος γραφτεί εκεί, μπορεί να κάνει πολύ συντομότερα το εμβόλιο (το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού ήταν, τουλάχιστον όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, στις 25 Ιανουαρίου).
 
Κάποιοι από τους ηλικιωμένους, επέλεξαν να κλείσουν ραντεβού για το εμβολιαστικό Κέντρο των Σαπών, παρόλο που αυτή η επιλογή δεν είναι «ευχερής» για όλους, γιατί δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ασφάλεια μέχρι εκεί.
 
Την ίδια ώρα στις περιοχές που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστικό κέντρο, όπως ο Ίασμος, υπάρχει μια επιφυλακτικότητα να μετακινηθούν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, με τον κ. Τσαπέκο να σημειώνει πως υπάρχουν ηλικιωμένοι οι οποίοι περιμένουν να ανοίξει το εμβολιαστικό κέντρο εκεί, για να κλείσουν το ραντεβού τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.