Θεσσαλονικη: Κραυγη αγωνιας υγειονομικων για την κατασταση στα νοσοκομεια

«Εξαντλημένο και αποδεκατισμένο το ιατρικό προσωπικό- Αγκάθι οι εμβολιασμοί» τονίζει η πρόεδρος της ΕΝΙΘ

Μαζικές προσλήψεις προσωπικού, αύξηση κιλών ΜΕΘ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα και μαζικό δωρεάν εμβολιασμό σε όλο τον πληθυσμό διεκδικούν μεταξύ άλλων τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.
 
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, υγειονομικοί της πόλης προχώρησαν σήμερα σε διαμαρτυρία στην 3η και 4η ΥΠΕ στην Αριστοτέλους.
 
Σύμφωνα με τους ίδιους οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την μάχη με την πανδημία ενώ με βάση την τωρινή κατάσταση των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά, ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα θα επιφέρει ολέθριες συνέπειες.
 

Μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΝΙΘ μίλησε για τη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων η οποία δε γίνεται με νέες προσλήψεις αλλά με μετακινήσεις προσωπικού. «Δε θα βοηθήσουμε στα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης» δηλώνει η κ. Δάφνη Κατσίμπα.
 
Από πλευράς του ο γενικός γραμματέας της ΕΝΙΘ, κ. Χρήστος Καραχρήστος έκανε λόγο για την αναστολή λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων, τα χειρουργεία που δεν πραγματοποιούνται και την έλευση του τρίτου κύματος που είναι προ των πυλών. Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να ακούσει έστω και τώρα τα αιτήματα τους και να μη ρίχνει την ευθύνη στον κόσμο και τους γιατρούς.
 
Η σημερινή κινητοποίηση είναι μια ακόμα κραυγή αγωνίας προς την κυβέρνηση η οποία πρέπει να ακούσει τα αιτήματα των υγειονομικών για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
 

Πηγή: www.makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.