Καηκε ολοσχερως κατοικια στην Κομοτηνη

Η παρέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς και σε διπλανές κατοικίες

Αναστάτωση προκλήθηκε σε όλη τη γειτονιά της περιοχής κοντά στο Νοσοκομείο, όταν οικία στη γωνία των οδών Μαλγάρων και Λοχαγού Διαμαντή πήρε φωτιά λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 19 Ιανουαρίου.
 
Την πυροσβεστική ειδοποίησε ο ένοικος της οικίας, που αντιλήφθηκε τη φωτιά και την περίμενε έξω από την οικία.
 

Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συνέδραμαν δύο οχήματα, τα οποία την έθεσαν υπό έλεγχο και κατάφεραν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασης σε γειτονικές οικίες.
 
Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς είναι μέχρι στιγμής άγνωστα, με το αρμόδιο τμήμα της πυροσβεστικής να διεξάγει έρευνα, σημείωσε ο Αντιπύραρχος Αθανάσιος Αραμπατζίδης, διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής.
 
Όπως περιέγραψε, μόλις ειδοποιήθηκαν για την πυρκαγιά σε πεπαλαιωμένη διώροφη κατοικία, κινητοποίησαν μια δύναμη 3 οχημάτων με 7 άντρες, και μετέβησαν αμέσως, διαπιστώνοντας πως η κατοικία φλεγόταν ολοσχερώς, κυρίως ο πάνω όροφος και η κεραμοσκεπή.
 

Εκεί ήταν και ο μεγαλύτερος κίνδυνος, μιας και η κατοικία επικοινωνεί με τη διπλανή και έχουν κοινή κεραμοσκεπή.
 
Όταν έφτασαν τα οχήματα της πυροσβεστικής, ανέφερε, η σκεπή από την φλεγόμενη κατοικία είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, για αυτό και μέλημά τους ήταν να περιορίσουν κυρίως εκεί τη φωτιά, και να μην επεκταθεί.
 
Για αυτό και στελέχη της υπηρεσίας ανέβηκαν σε αυτή, αλλά και σε διπλανές κατοικίες, ενώ εισήλθαν και στον χώρο χρησιμοποιώντας αναπνευστικές συσκευές.
 

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε μία ώρα, ενώ θεωρεί ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για την διπλανή κατοικία.
 
Ο κάτοικος της οικίας που κάηκε είναι καλά στην υγεία του, μιας και βγήκε εγκαίρως, και μεταφέρθηκε στη Στέγη Αστέγων του Δήμου Κομοτηνής.
 
Φωτιές σε οικίες στη συγκεκριμένη γειτονιά έχουν απασχολήσει αρκετές φορές την Πυροσβεστική Υπηρεσία, γιατί διαθέτει πολλά οικήματα πεπαλαιωμένα, με πλίνθους και ξύλινες κατασκευές εντός τους.
 

Αυτό αυξάνει και τον κίνδυνο να επεκταθεί η πυρκαγιά και σε γειτονικές κατοικίες, αλλά και σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, σημείωσε ο κ. Αραμπατζίδης.
 
Βίντεο από την πυρκαγιά:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.