Εργασίες για να βρεθεί ο λόγος της υποχώρησης του οδοστρώματος στο δρόμο για την Πανεπιστημιούπολη

19.01.2021 19:29

Στόχος η οριστική αποκατάσταση χωρίς το φόβο επανεμφάνισης του φαινομένου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Συνεργεία του Δήμου Κομοτηνής βρέθηκαν στο χώρο της καθίζησης του οδοστρώματος το πρωί της Τρίτης 19 Ιανουαρίου, στο δρόμο προς πανεπιστημιούπολη, με στόχο να διερευνηθεί ο λόγος για τον οποίο υποχώρησε τη Δευτέρα.
 


Η υποχώρηση οφείλεται στο γεγονός ότι το έδαφος που βρισκόταν από κάτω «φαγώθηκε», πιθανότατα λόγω κάποιας διαρροής ή κάποιου προβλήματος στο έδαφος, και ο εντοπισμός της ακριβούς αιτίας θα είναι καθοριστικός για την επανακατασκευή του δρόμου.
 
Άλλωστε το πρόβλημα της απομάκρυνσης του εδάφους εντοπίζεται όχι μόνο στο δρόμο, αλλά και στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται δίπλα σε αυτόν.
 


Για αυτό και από το πρωί της Τρίτης τα συνεργεία βρισκόταν στο χώρο, σκάβοντας στο υπέδαφος και εντοπίζοντας και λάσπη χαμηλότερα από το σημείο και αναζητείται αν αυτό προέρχεται από κάποιο σπασμένο αγωγό αποχέτευσης ή από κάποια άλλη σωλήνωση, που θα πρέπει να επισκευαστεί.
 


Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που έχει γίνει η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, ώστε και να γίνουν απρόσκοπτα οι εργασίες, αλλά και να αποφευχθεί τυχόν κίνδυνος για τα διερχόμενα  οχήματα.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine