Ενα θετικο πρωτο βημα για να γινει το Κεντρο της Κομοτηνης κτημα ολων

Της Έκδοσης

Στην χώρα μας, αλλά και στην περιοχή μας, έχουμε συνηθίσει να λαμβάνονται πρωτοβουλίες και να γίνονται κινήσεις χωρίς πρώτα να έχουν εισακουστεί οι ιδέες των πολιτών.
 
Για αυτό και μας εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η αρχιτεκτονική ομάδα Minas Kosmidis Architects να προτείνει λύσεις για τη βελτίωση της κεντρικής πλατείας και του πάρκου της πόλης, μέσω παρεμβάσεων μικρής κλίμακας, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν και αυτοί.
 
Η ομάδα, θέλοντας ο σχεδιασμός να ξεκινήσει με γνώμονα την κοινή γνώμη και τις ανάγκες των πολιτών της Κομοτηνής, συνέταξε ένα ερωτηματολόγιο που θα αποτελέσει τη βάση της έρευνας, και από εκεί θα προχωρήσει η όλη διαδικασία για προτάσεις.
 
Βέβαια η αλήθεια είναι πως οι ιδέες για την βελτίωση τόσο της Πλατείας, όσο και του Πάρκου, είναι όσες και οι πολίτες της Κομοτηνής, για να μην πούμε και περισσότερες, και παρόλο που δεν μιλάμε για μαζική ανάπλαση, ακόμα και οι σημειακές παρεμβάσεις μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της κατάστασης.
 
Ενδιαφέρον θα είναι πάντως, αν γίνεται, να δούμε τόσο τις προτάσεις που κατέθεσαν οι πολίτες, αλλά και τα άλλα στοιχεία του ερωτηματολογίου, μιας και αφορούν και πώς οι πολίτες βλέπουν αυτούς τους δύο χώρους, και πώς αυτοί επηρεάζουν την καθημερινότητά τους, γιατί μπορεί και να εκπλαγούμε.
 
Αν συνεχιστεί αυτή η αλληλεπίδραση της ομάδας με τους πολίτες της Κομοτηνής, είναι πολύ πιθανό να δούμε να γίνεται κάτι αξιόλογο, ακόμα και σε μικρή κλίμακα. Γιατί είναι διαφορετικά όταν η κοινωνία αισθάνεται τις όποιες αλλαγές κτήμα της, και διαφορετικά όταν αυτές γίνονται, όσο καλή και να είναι η πρόθεση, «από τα πάνω».
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.