Να παρθουν ολα τα απαραιτητα υγειονομικα μετρα ωστε να ανοιξουν ολες οι σχολες ζητουν οι φοιτητες της Πανσπουδαστικης

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστικη ΚΣ Κομοτηνής για τα προβλήματα των φοιτητών

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να ανοίξουν όλες οι σχολές, ζητούν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στην Κομοτηνή με ανακοίνωσή τους.
 
Όπως τονίζουν, αντί να ληφθεί μέριμνα για την κανονική φοιτητική λειτουργία των Πανεπιστημίων από την κυβέρνηση, δίνονται 30 εκ. ευρώ για τη δημιουργία πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Την ίδια ώρα υπάρχουν καθυστερήσεις στην διανομή των συγγραμμάτων, αλλά συνεχίζονται και τα προβλήματα στις εστίες.
 
Για αυτό ζητούν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα παροχής ζεστού νερού και θέρμανσης στους εστιακούς φοιτητές, την ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών στην ηλεκτρονική εξεταστική και την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, την άμεση διανομή των συγγραμμάτων και να πραγματοποιηθούν δια ζώσης τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και να μείνει στα χαρτιά το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
 
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
«Σε λίγο καιρό τα πανεπιστήμια συμπληρώνουν ένα χρόνο από το κλείσιμο τους και οι φοιτητές παλεύουμε να σπουδάσουμε χωρίς βιβλία και με τηλεκπαίδευση μετ΄ εμποδίων. Με βάση τις προβλέψεις για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας τους επόμενους μήνες και την τεράστια καθυστέρηση που υπάρχει στον εμβολιασμό, είναι φανερό πως είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ώστε να ανοίξουν όλες οι σχολές! 
 
Το γεγονός ότι είναι κλειστές οι σχολές από ότι φαίνεται δεν αποτελεί πρόβλημα για την κυβέρνηση. Αυτό που η κυβέρνηση βλέπει να «λείπει» από τα πανεπιστήμια δεν είναι τα βιβλία, οι εστίες κ.α., αλλά η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, για την οποία το κράτος θα πληρώσει 30εκ. ευρώ!
 
Τα 30εκ. ευρώ να δοθούν για τις ανάγκες των φοιτητών, που εδώ στην Κομοτηνή τους ξεσπίτωναν άρον-άρον εν μέσω πανδημίας (εστίες Ευκτήμων), και στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης, που τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανακοίνωση, εν έτη 2021, οι φοιτητές ζουν για άλλη μια φορά χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό μέσα στο καταχείμωνο, τη στιγμή που είναι πιθανό μέσα στο σαββατοκύριακο ακόμα και να χιονίσει! Η κυβέρνηση αξιοποιεί το γεγονός ότι είναι κλειστές οι σχολές για να φέρει στη Βουλή ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων διαγραφές φοιτητών, πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλαγή στον τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κ.α. ακριβώς γιατί γνωρίζει ότι με ανοιχτές σχολές δε θα μπορούσε να το πετύχει ούτε στα όνειρα της!
 
Όλα τα παραπάνω ενώ βρισκόμαστε σχεδόν 10 μέρες πριν την έναρξη της εξεταστικής, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διανομή των συγγραμμάτων. Κάτι που επαναλήφθηκε στο προηγούμενο εαρινό εξάμηνο. Σε σχέση με το θέμα των συγγραμμάτων οι φοιτητές κινδυνεύουν ακόμα και να μην τα παραλάβουν. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα φοιτήτριας στο πρώτο έτος του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, η οποία επειδή γύρισε για τις διακοπές των Χριστουγέννων στο σπίτι της και τα συγγράμματα έφτασαν στον τόπο σπουδών της (που να ήξερε πριν από μήνες που το δήλωνε ότι τα βιβλία θα φτάσουν το Γενάρη!!!), ένα απ’ τα συγγράμματα επιστράφηκε στον εκδοτικό οίκο και από την πλευρά του Πανεπιστημίου το φταίξιμο έπεσε στη φοιτήτρια! Ατομική ευθύνη κι εδώ!  Είναι φανερό ότι σε αυτές τις συνθήκες υποβαθμίζεται η ποιότητα των μορφωτικών μας δικαιωμάτων και γίνεται δυσχερέστερη η προετοιμασία μας για την επερχόμενη εξεταστική.
 
Δε θα ανεχθούμε καμία υποβάθμιση των σπουδών και της ζωής μας! Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η συζήτηση και ο αγώνας με όλα τα μέτρα προστασίας πρέπει να δυναμώσει για μόρφωση, υγεία και σύγχρονα δικαιώματα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι μαζί με τη διεκδίκηση θα πρέπει να οργανώσουν και δράσεις αλληλεγγύης! Κανένας φοιτητής να μη μείνει μόνος! Οι φοιτητές των λαϊκών οικογενειών σα μια γροθιά να ενώσουν τις φωνές τους, να δείξουν στην κυβέρνηση και στους θερμούς υποστηρικτές της μέσα στα πανεπιστήμια ότι η μάσκα δεν είναι φίμωτρο! Τα δικαιώματα μας κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες και δεν τα χαρίζουμε!
Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα!
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Με ευθύνη του κράτους να επιτραπεί η μετακίνηση για όσους φοιτητές το επιθυμούν ή το έχουν ανάγκη στις πόλεις που σπουδάζουν, για να οργανώσουν καλύτερα το διάβασμα τους και να συμμετάσχουν ομαλά στην εξεταστική.
Να λυθεί ΤΩΡΑ το πρόβλημα παροχής ζεστού νερού και θέρμανσης στους εστιακούς φοιτητές!
Την ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών στην ηλεκτρονική εξεταστική και την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Την ΑΜΕΣΗ διανομή των συγγραμμάτων.
Μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής να ανοίξουν όλα τα τμήματα και να πραγματοποιηθούν δια ζώσης τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.
To νέο νομοσχέδιο για την παιδεία που προβλέπει μεταξύ άλλων πανεπιστημιακή αστυνομία και διαγραφές φοιτητών να μείνει στα χαρτιά!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.