Γιωργος Μανακας: Η ελπιδα του μπασκετ της Κομοτηνης που βλεπει τον κοσμο απο τα 2 μετρα και 4 εκατοστα

Γιώργος Μανάκας: Η ελπίδα του μπάσκετ της Κομοτηνής που βλέπει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 4 εκατοστά

Η Κομοτηνή διαχρονικά φημίζεται για το μπάσκετ και σε αυτό συνετέλεσε η δεκαετής πορεία του ΓΑΣ Κομοτηνή στην Α2. Πολλοί περνούν τα παιδικά τους χρόνια στις ακαδημίες μπάσκετ της πόλης μας θέλοντας να ασχοληθούν πιο ενεργά με τον αθλητισμό και γιατί όχι να ανελιχθούν στο μπάσκετ.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Γιώργος Μανάκας, ο οποίος έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην Αθλητική Ένωση Κομοτηνή με προπονητή τον Μανώλη Δαφτσή, φτάνοντας να αγωνίζεται μέχρι το ανδρικό με τον Σωφρόνη Παπουή να τον εμπιστεύεται απόλυτα σε ηλικία μόλις 16 ετών, δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει. Στα 17 του αποφάσισε να μεταβεί στον ΓΑΣ Κομοτηνή, παίρνοντας παραστάσεις στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής υπό των οδηγιών του Νεοκλή Λεμονίδη.

Οι σπουδές οδήγησαν τον Γιώργο στην Καβάλα, όπου αγωνίστηκε με επιτυχία αρχικά στην Αγία Βαρβάρα του Στάθη Καμαράκη παίρνοντας αμέσως το «εισιτήριο» για την Α2 στην Καβάλα, που είδαν στο πρόσωπο του Κομοτηναίου αθλητή τα προσόντα που επιθυμούσαν. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Μανάκας δεν δίστασε να προτάξει τα στήθη του και να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, όπως αυτό της Α2.

Στη συνέχεια μεταγράφηκε στη γειτονική Ελευθερούπολη, πανηγυρίζοντας με τον τοπικό ΓΣΕ την άνοδο στην Β΄ Εθνική και στη συνέχεια κατηφόρισε για το Ναύπλιο, όπου με τον Οίακα του Χάρη Κουλουριώτη πανηγύρισε την άνοδο στην Α2. Με τις μετοχές να είναι στα ύψη, ο ΠΑΣ Γιάννενα, που έφτιαξε ρόστερ ξεκάθαρα πρωταθλητισμού κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό του, πανηγυρίζοντας λόγω κορωνοϊού την άνοδο πρόωρα, καθώς στο σημείο της διακοπής ο ΠΑΣ ήταν πρώτος. Έτσι λοιπόν ο Μανάκας κατάφερε να πανηγυρίσει την Τρίτη συνεχόμενη άνοδο, δημιουργώντας μία εξαιρετική παράδοση. Μάλιστα ήταν μέλος της καλύτερης 5άδας της σεζόν, γεγονός που πιστοποιεί την αναγνώριση που έχει η αξία του από το κοινό.

Τελευταίος σταθμός στην μέχρι στιγμής καριέρα του ήταν τα Χανιά, που έθεσε φέτος ψηλά τον πήχη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μανάκας βρίσκεται στα «ραντάρ» ομάδων της Α1, που έχουν παρακολουθήσει την πορεία και εξέλιξη του με τον Κομοτηναίο αθλητή να θέλει να κάνει τα βήματα με προσοχή και κυρίως να νιώθει έτοιμος για το μεγαλύτερο σκαλοπάτι.

Ο Γιώργος προέρχεται από αθλητική οικογένεια καθώς ο πατέρας του Νίκος ήταν χρόνια διαιτητής ποδοσφαίρου και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης . Βέβαια τα τελευταία χρόνια για χάρη του γιου του δεν χάνει μπασκετικό αγώνα και δηλώνει υπερήφανος πατέρας για την εξέλιξη του γιου του.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.