Επιτελους ΤΕΒΑ

Της Έκδοσης

Επιστρέφει, σχεδόν ένα μήνα μετά από το προγραμματισμένο, η διανομή τροφίμων στη Ροδόπη, το γνωστό πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως η διανομή τροφίμων δεν έγινε πριν τα Χριστούγεννα, λόγω ανησυχιών από την πλευρά της διαχειριστικής αρχής, ότι η επιδημιολογική κατάσταση είναι πολύ επιβαρυμένη και η διανομή θα την επιβάρυνε επιπλέον.

Πλέον, παρόλο που όπως βλέπουμε στον επιδημιολογικό χάρτη ότι η Ροδόπη παραμένει στο κόκκινο (ελπίζουμε όχι για πολύ ακόμα) η διανομή προχωρά κανονικά, με τις απαραίτητες προφυλάξεις φυσικά. Το θέμα της μη πραγματοποίησης της διανομής υπήρξε αιτία αντιπαράθεσης τους προηγούμενους μήνες, ιδιαίτερα όταν η διανομή ήταν η τελευταία πριν από τα Χριστούγεννα, και πολλές από τις ωφελούμενες οικογένειες τα περίμεναν.

Η αλήθεια είναι πως ενώ εν μέρει μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι υπήρχαν υγειονομικές ανησυχίες, ακόμα δεν έχει επαρκώς αιτιολογηθεί γιατί δεν μπορούσε να γίνει, έστω και με πολύ διαφορετικές μεθόδους, η διανομή κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, έστω και μερικώς, αν υπήρχαν προϊόντα τα οποία δεν μπορούσαν να διανεμηθούν χωρίς να υπάρξει συνωστισμός.

Θα είναι ενδιαφέρον τέλος να δούμε πώς θα γίνει η διανομή από τη Δευτέρα, και πώς θα ανταποκριθούν και οι ωφελούμενοι σε αυτή. Στις περισσότερες είχαμε δει ότι η ροή ήταν καλή και χωρίς συνωστισμούς, παρόλο που η μη έγκαιρη άφιξη ευπαθών προϊόντων είχε δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.