Στα 500 ευρω το προστιμο για την παραβιαση των μετρων

Την επέκταση δύο μέτρων στήριξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, με παράλληλη αύξηση του προστίμου

Την επέκταση δύο μέτρων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση με αντικείμενο τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι:

  • Οι πληττόμενες επιχειρήσεις από την πανδημία θα επωφεληθούν και τον Φεβρουάριο από την απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής ενοικίου, με τους ιδιοκτήτες των αντίστοιχων ακινήτων να αποζημιώνονται με το 80% επί του μισθώματος.
  • Επεκτείνονται για δύο μήνες ακόμα όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.
  • Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αυξάνεται στα 500 ευρώ (από 300) το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αναθέρμανση της οικονομίας χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε πράξη ότι κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος» τόνισε και εξήγησε: «Δώσαμε 24 δισ. ευρώ το 2020, σχεδόν το 15% του ΑΕΠ. Σχεδόν 700.000 επωφελήθηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Δεν είδαμε καμία επιβάρυνση στο συνολικό ισοζύγιο της απασχόλησης. Δώσαμε προτεραιότητα στην προστασία των θέσεων απασχόλησης, αυτή η πολιτική αποδίδει. Να μην ξεχνάμε πως από την 1/1 πολλά νοικοκυριά θα δουν αύξηση του εισοδήματος τους από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και μείωση ασφαλιστικών εισφορών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.