Μπορει να σταματησαν οι συγκεντρωσεις, οι πιτες ομως… κοβονται διαδικτυακα

Της Έκδοσης

Εποχές σαν και αυτή, σύλλογοι αλλά και φορείς, θα ξεκινούσαν τις εκδηλώσεις για την κοπή της πίτας τους, ένας ορυμαγδός δράσεων ο οποίο θα διαρκούσε μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, και θα άγγιζε τόσο τους περισσότερους συμπολίτες μας, αλλά σίγουρα και τους πολιτικούς μας, που θα έβγαιναν στο δρόμο για την πίτα με περισσό στυλ.

Όμως ο κορωνοϊός έφερε τα πράγματα αλλιώς, και πλέον δεν γίνεται καμία εκδήλωση, με αποτέλεσμα πολλοί σύλλογοι να μην κάνουν τις εκδηλώσεις κανονικά.

Παρόλα αυτά φαίνεται ότι δεν το βάζουν κάτω, και τις τελευταίες μέρες έχουμε δει αρκετούς από αυτούς να κάνουν την κοπή της βασιλόπιτας, αυτή τη φορά μέσω του διαδικτύου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα μέλη τους, ακόμα και σε αυτά που μπορεί να αδυνατούσαν υπό κανονικές συνθήκες να προσέλθουν, να πάρουν μια γεύση από την συλλογικότητα, που έχει λείψει από όλους μας όλο αυτό το διάστημα.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον πάντως, όταν αφήσουμε πίσω μας την πανδημία, να δούμε κατά πόσο εκδηλώσεις σαν και αυτές, που ήταν αναπόσπαστο μέρος από το καλεντάρι των συλλόγων, θα συνεχιστούν όπως παλιά ή αν η διαδικτυακή τους μορφή θα παραμείνει, έστω και σε διαφορετική μορφή, και στη συνέχεια.

Από τη μία, αυτό που δίνει νόημα σε αυτές τις εκδηλώσεις, είναι η ανθρώπινη επαφή, και το δέσιμο των μελών, μέσα συνήθως από το χορό αλλά όχι μόνο.

Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να θέλουν να συμμετάσχουν, αλλά δεν έχουν την δυνατότητα, είτε λόγω εργασίας, είτε λόγω απόστασης. Όπως σε όλα, ο καιρός θα δείξει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.