«Οι σχολες μας δεν εχουν αναγκη απο αστυνομικες δυναμεις αλλα απο προσληψεις μελων ΔΕΠ»

Ψήφισμα του Φοιτητικού Συλλόγου Κοινωνικής Διοίκησης

Συμβολική κινητοποίηση στην Πρυτανεία  θα πραγματοποιήσει ο Φοιτητικός Σύλλογος Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το υπουργείου Παιδείας.  Μάλιστα προκειμένου να κάνουν πιο ευρεία γνωστούς τους λόγους της αντίδρασής τους οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν και διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση την Κυριακή 17 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 με τίτλο «Ποια είναι η ουσία των αλλαγών στην παιδεία».
Διαδικτυακή εκδήλωση συζήτηση την Κυριακή 17/1/2021 ώρα 19:00 με τίτλο: Ποια είναι η ουσία των αλλαγών στην παιδεία.

Σε ψήφισμά του ο Φοιτητικός Σύλλογος Κοινωνικής Διοίκησης εξηγώντας τους λόγους που οι αλλαγές του υπουργείου Παιδείας τον βρίσκουν αντίθετο επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικές δυνάμεις αλλά από προσλήψεις μελών ΔΕΠ για να μπορούν να γίνονται τα μαθήματα με αποφυγή συγχρωτισμού, σε μικρές ομάδες.  Τα 30  εκατομμύρια το Υπουργείο Παιδείας τα βρήκε σε χρόνο dt για την αστυνομία στις σχολές. Αντιθέτως, για τον αναγκαίο τεχνικό εξοπλισμό, για τη διαμόρφωση των κτηριακών υποδομών στις Σχολές και στις εστίες εδώ και μήνες μας λένε ότι «δεν υπάρχουν λεφτά»!!!, αγνοούν τα αιτήματά μας! Έφτασαν στο σημείο να διώχνουν τους φοιτητές απ’ την εστία «Ευκτήμων» εν μέσω πανδημίας, βάζοντάς τους σε μεγάλα έξοδα και αναγκάζοντάς τους να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τη δικιά τους αλλά και των οικογενειών τους!»

Παράλληλα ισχυρίζονται πως «θέλουν να βγάλουν από τη μέση την οργανωμένη διεκδίκηση, τους αγώνες των φοιτητών! Η κατάργηση του ασύλου η αστυνόμευση στις σχολές, η συκοφάντηση και προσπάθεια διάλυσης των συλλογικών μας διαδικασιών, των γενικών συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων έχουν ένα μόνο στόχο: να μας εκθέσουν απροστάτευτους στην πολιτική τους που μας στερεί τα δικαιώματά μας».

Οι φοιτητές διεκδικούν:

• Καμία σκέψη για νομοσχέδιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
• Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις κάμερες και στις κάρτες εισόδου, στις πειθαρχικές ρυθμίσεις.
• Όχι στην θέσπιση ορίου φοίτησης. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών.
• Όχι στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής.
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Ιδρύματα.
• Άμεσες προσλήψεις προσωπικού διδακτικού, διοικητικού, καθαριότητας, για την φύλαξη και τη συντήρηση των Ιδρυμάτων και των εστιών. Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων.
• Να δοθούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για την τηλε-εκπαίδευση στους φοιτητές που το έχουν ανάγκη.
• Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα και για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια με την άρση των μέτρων περιορισμού.
• Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές χωρίς βαθμολογικούς και οποιουσδήποτε άλλους «κόφτες». Να εξασφαλιστεί ότι οι μετεγγραφέντες δε θα χάσουν το χειμερινό εξάμηνο.
• Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, να εξασφαλιστεί επίδομα για τους πρακτικάριους φοιτητές.
• Καταγραφή διδακτικών κενών, αναπροσαρμογές της ύλης και μέτρα προκειμένου να μη χάσουμε αναγκαία γνώση, χωρίς να επιβαρυνθούμε περαιτέρω.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.