Χωρις διαδικτυο η Πανεπιστημιουπολη του ΔΠΘ και το Σισμανογλειο

Απαρατήρητα

Και εκεί που είχαμε πειστεί ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί άψογα στην χώρα μας, ήρθε χθες η είδηση δια των γραφομένων του Αντιπρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Φώτη Μάρη ότι οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή, στην Πανεπιστημιούπολη συγκεκριμένα έμειναν χωρίς διαδίκτυο.

Το πρόβλημα βέβαια σύμφωνα με την ανάρτηση του ιδίου οφείλεται σε βλάβη σε οπτική ίνα από πλευράς του ΟΤΕ και συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ίδιος «στην πόλη της Κομοτηνής όπως μας ενημέρωσε ο ΟΤΕ ΑΕ υπάρχει “σπάσιμο” της οπτικής ίνας με αποτέλεσμα να μην έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μεγάλο τμήμα της πόλης. Το πανεπιστήμιο, το νοσοκομείο και άλλες κρίσιμες υποδομές δεν έχει internet».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ΠτΘ» τα πρωινά μαθήματα για όσους καθηγητές διεξάγουν τα μαθήματα της τηλεκπαίδευσης από τις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής πραγματοποιήθηκαν κανονικά, ωστόσο από τις 2 παρά το μεσημέρι που εντοπίστηκε το πρόβλημα τα μεταγενέστερα μαθήματα, μεταπτυχιακών κατά κύριο λόγο προγραμμάτων, αναβλήθηκαν.

Φυσικά τα προβλήματα που ανέκυψαν από την απουσία διαδικτύου, που έως και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δηλαδή στις έξι το απόγευμα, δεν είχε «επιστρέψει», ήταν πολλαπλά και δεν αφορούσαν μόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ εκτός λειτουργίας ήταν και το Ακαδημαϊκό Δίκτυο ΕΔΕΤ, ήτοι το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας ΕΔΕΤ / GRNET που συνδέει στην ουσία όλα τα ΑΕΙ, ΤΕΙ, τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες χωρίς διαδίκτυο έμεινε και το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, με τα προβλήματα να επηρεάζουν ωστόσο μόνο τη διαδικασία της συνταγογράφησης, εξ ου και επιλέχθηκε η λύση της χειρόγραφής συνταγογράφησης για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Τα σχόλια δικά σας!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.