Καν΄ το οπως στην πλατφορμα των εμβολιασμων

Της Έκδοσης

Το emvolio.gov.gr εκτός από την πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες -όταν έρθει η σειρά τους- θα κληθούν να κλείσουν ραντεβού είναι και η σελίδα εκείνη που παρέχει και στατιστικά στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα. Στοιχεία που είναι ευκόλως προσβάσιμα από κάθε ενδιαφερόμενο και είναι κατανεμημένα ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Πού το περίεργο θα μας πείτε; Και θα σας απαντήσουμε πουθενά. Όμως περιηγούμενοι στα εν λόγω στατιστικά, που ανανεώνονται καθημερινά σε τακτά χρονικά διαστήματα, μοιραία διερωτηθήκαμε γιατί δεν μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο και για την καταγραφή των κρουσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα. Ναι είναι παλαιό το αίτημα -έχει διατυπωθεί ήδη από το πρώτο lockdown- όμως δεν φαίνεται να ίδρωσε το αυτάκι κανενός τότε ή δεν το θεώρησε  αίτημα χρήσιμο να ικανοποιηθεί. Αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων επισήμως δεν εμφανίζεται πουθενά δημοσιοποιημένη και η σχετική λίστα που δημοσιεύουν σε καθημερινή βάση όλα τα ΜΜΕ ανά την χώρα, προκύπτει από «διαρροές».

Αναγνωρίζουμε ότι η υπόθεση διαχείρισης μιας πανδημίας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Όμως επειδή όπως ακριβώς με τους ανθρώπους έτσι και με τις κυβερνήσεις ο χαρακτήρας στα δύσκολα φαίνεται. Και ο χαρακτήρας που επέδειξε η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας δεν είναι άλλος από αυτόν του αυταρχισμού.

Ποια ανάγκη υπαγορεύει τώρα τη δημοσιοποίηση των εμβολιασμών άλλα όχι των κρουσμάτων μη μας ρωτάτε. Δεν γνωρίζουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.