Ανοιγει η πλατφορμα για τον εμβολιασμο ιδιωτων γιατρων

Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος: «Ο άμεσος εμβολιασμός και των ιδιωτών γιατρών θα συμβάλει στη μη επιβάρυνση του δημόσιου συστήματος υγείας σε ένα πιθανό τρίτο κύμα»

Σήμερα, εκτός απροόπτου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ιδιωτών γιατρών της χώρας, οι οποίοι αναμένεται να πάρουν σειρά μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών του υγειονομικού προσωπικού των δημόσιων δομών υγείας.

Μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς του Υπουργείο ωστόσο όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, σήμερα Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει η σχετική εφαρμογή δια μέσου της οποίας και με την χρήση του ΑΜΚΑ τους οι ιδιώτες γιατροί θα κλείνουν το ραντεβού τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο άμεσος εμβολιασμός του ιδιωτικού τομέα, αποτέλεσε και  βασικό αίτημα σε επιστολή που έστειλαν Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση εκκίνησή του, χωρίς προτεραιοποίηση ανάλογα με τις ειδικότητες.

150 οι ιδιώτες γιατροί της Ροδόπης εκδήλωσαν ήδη ενδιαφέρον

Όπως εξήγησε ο κ. Χαριτόπουλος, ήδη και ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης απέστειλε στο Υπουργείο τους ΑΜΚΑ των ιδιωτών γιατρών της περιοχής, που αγγίζουν περίπου τους 150.

Ο ίδιος ενημέρωσε και για την πρόταση που υπήρξε από τη διοίκηση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής για τον εμβολιασμό ιδιωτών γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων και συγκεκριμένα παθολόγων, πνευμονολόγων, γενικών γιατρών και παιδιάτρων εφόσον περισσέψουν εμβόλια από τις παρτίδες που έχουν ήδη ληφθεί για τον εμβολιασμό των υγειονομικών των δημόσιων δομών της περιοχής, για να εξηγήσει ωστόσο πως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό καθώς το σύνολο όσων δήλωσαν έκαναν τελικά και το εμβόλιο.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης επέμεινε στην αναγκαιότητα εμβολιασμού και των ιδιωτών γιατρών παράλληλα με αυτών του δημοσίου, καθώς όπως επεσήμανε η επικινδυνότητα κατά την διάρκεια άσκησης του επαγγέλματος είναι ίδια με τους γιατρούς του δημοσίου τομέα. «Αν εμβολιαστούμε εμείς τότε θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και ως ασπίδα για να μην υπάρξει πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας» υπογράμμισε εξηγώντας πως «αν εμβολιαστώ, είμαι και νοιώθω ασφαλής θα πάω σε ένα σπίτι ενός ασθενή με κορωνοϊό και θα τον κρατήσω εκεί εφόσον η κατάστασή του το επιτρέπει, ενώ αν δεν είμαι προφυλαγμένος θα τον στείλω στο νοσοκομείο. Άρα αν εμβολιαστούμε και εμείς, τότε θα είναι πολύ πιο μικρή η επιβάρυνση που θα έχουν τα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα υγείας σε ένα πιθανό τρίτο κύμα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.