Ξεκινησε η «αποσυμφορηση» της κλινικης covid του Νοσοκομειου Κομοτηνης

Ήδη μετακινήθηκαν 5 από τους 15 νοσηλευόμενους στην Αλεξανδρούπολη

Προχωρά κανονικά η «αποσυμφόρηση» της κλινικής covid του Νοσοκομείου Κομοτηνής, που ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή ο  διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρης Τσαλικάκης από την Κομοτηνή, όπου είχε βρεθεί για την έναρξη των εμβολιασμών σε υγειονομικούς.

Στο εξής τα νοσοκομεία Ξάνθης και Κομοτηνής δεν θα να νοσηλεύουν νέα περιστατικά κορωνοϊού, αλλά θα τα παραπέμπουν στο νοσοκομείο αναφοράς για την περιοχή της Θράκης, το Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης.

Όπως είχε τονίσει από την Κομοτηνή ο κ. Τσαλικάκης, στόχος της κίνησης αυτής είναι η αποσυμφόρηση περιφερειακών νοσοκομείων που δέχτηκαν ασφυκτικές πιέσεις το τελευταίο δίμηνο, αλλά και να δοθούν οι απαραίτητες «ανάσες» στο υγειονομικό προσωπικό, που εργάστηκε υπό δύσκολες συνθήκες, με συνεχόμενες βάρδιες, χωρίς άδειες και ρεπό.

Έτσι σε περίπτωση νέας έξαρσης κρουσμάτων θα μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα, έχοντας αυτό το χρόνο, ενώ αν δεν έχουμε νέα έξαρση, τότε η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει.

Ήδη τη Δευτέρα μεταφέρθηκαν 5 από τους 15 ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στην Κομοτηνή στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Να σημειωθεί πως το Νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να διαχειρίζεται τα ύποπτα περιστατικά, αλλά μετά από ένα θετικό PCR τεστ, και εφόσον το περιστατικό χρήζει νοσηλείας, αυτό θα διακομίζεται στην Αλεξανδρούπολη. Κάτι ανάλογο θα γίνει στο νοσοκομείο Δράμας, το οποίο θα εξυπηρετείται από αυτά της Καβάλας και των Σερρών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.