Δεν εχουν ολες οι περιοχες την ιδια «αξια»

Της Έκδοσης

Η έναρξη των εμβολιασμών στο νοσοκομείο Κομοτηνής αποτελεί αναμφίβολα ένα αισιόδοξο γεγονός. Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε ότι το μήνυμα που εξέπεμψε η κυβέρνηση με το σχέδιο εμβολιασμών της είναι το ότι δεν έχουν όλες οι περιοχές την ίδια «αξία». Ικανοποιώντας τον πάγιο πολιτικό μύθο της σπουδαιότητας του δίπολου πρωτεύουσας-συμπρωτεύουσας φρόντισε να εντάξει πρώτα στον σχεδιασμό της τα νοσοκομεία των δύο μεγάλων πόλεων και μετά να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας. Και όταν τελικά αυτό έγινε δεν έλλειψαν οι ελλείψεις σε μέσα αποθήκευσης των εμβολίων.

Σε όλο αυτό το διάστημα  βέβαια Πολιτική Προστασία και Υπουργείο Υγείας φρόντιζαν να επισημαίνουν πως οι νομοί της Θράκης είναι στο «κόκκινο». Όμως καίτοι στο κόκκινο η περιοχή, ακόμη και οι άνθρωποι του Νοσοκομείου Αναφοράς της, άρχισαν να εμβολιάζονται μόλις χθες μαζί με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της ΑΜΘ.

Ό,τι δηλαδή ελήφθη υπόψη στον πολυσυζητημένο αυτό εμβολιαστικό σχεδιασμό, που ξεκίνησε και καταρτίστηκε πριν ακόμη ληφθεί οποιαδήποτε έγκριση κυκλοφορίας οποιουδήποτε εμβολίου, ήταν πώς θα εμβολιαστούν πρώτα η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη οποιοδήποτε άλλο κριτήριο, όπως ας πούμε η επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής.

Η εφαρμογή στο σχεδίου το απέδειξε και στον απλό δικό μας νου, όλο αυτό δεν μας φαίνεται και πολύ λογικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.