Ξεκινουν σημερα οι εμβολιασμοι υγειονομικων στο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Θα γίνονται 50 την ημέρα, ακολουθώντας τις λίστες που έχουν καταρτιστεί

Έφτασαν το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου τα εμβόλια της Pfizer για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, τα οποία υποδέχθηκαν η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μάγδα Γιαμουστάρη και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γιώργος Πατλάκας.

Οι εμβολιασμοί προγραμματίστηκε να ξεκινήσουν από τις 8 το πρωί της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου, ενώ σύμφωνα με την κ. Γιαμουστάρη, θα υπάρχει μία εμβολιαστική γραμμή, με 50 εμβολιασμούς να γίνονται καθημερινά.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τους υγειονομικούς του νοσοκομείου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, πριν επεκταθούν και στους υπόλοιπους, ενώ παράλληλα θα εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί των Κέντρων Υγείας.


Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο, ώστε να έχουν εμβολιαστούν 200 άτομα μέχρι τη Δευτέρα, όταν και θα αφιχθεί και νέα παρτίδα εμβολίων, με σκοπό να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εμβολιασμός σύμφωνα με τις λίστες που καταρτίστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα, τα εμβόλια έφτασαν και σε άλλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, που θα ξεκινήσουν σήμερα Παρασκευή και αυτά τον εμβολιασμό, ακολουθώντας το πρόγραμμα που έχει διαμορφώσει το Υπουργείο Υγείας.

Αν προχωρήσουν όλα κανονικά, οι εμβολιασμοί των υγειονομικών θα έχουν ολοκληρωθεί στις 20 Ιανουαρίου, για να ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.