Να παραμεινει το Παρκο «φωτεινο»

Απαρατήρητα

Η «παράδοση» ορίζει πως συνήθως μετά το πέρας και των Θεοφανείων άλλοι λίγο νωρίτερα άλλοι λίγο αργότερα ξεστολίζουν. Τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό και διάκοσμο και αυτό δεν περιορίζεται μόνο στις οικείες.

Ήδη το κεντρικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής έσβησε τα φώτα του, που τόσο όμορφη συντροφιά αν μη τι άλλο μας κράτησαν, και οσονούπω αναμένεται να ξεκινήσει το ξεστόλισμα της πόλης και των οικισμών.

Μονάχα που ειδικά σε ό,τι αφορά το Άλσος της Αγίας Παρασκευής η εικόνα του κατά την εορταστική περίοδο, ολοφώτιστο και πολύχρωμο όχι απλά μας άρεσε πολύ και στον κόσμο συνολικά που επί καθημερινής βάσεως- ακόμα και υπό τις συνθήκες της πανδημίας- το επέλεγε για την βόλτα του, αλλά λειτούργησε και ως «βάλσαμο» στην ψυχή μας ως προς την «σκοτεινιά» των ημερών.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν οι μόνοι που το παρατηρήσαμε κατά τις τελευταίες ημέρες και σχολιάζουμε σχετικά, αλλά και αρκετοί συμπολίτες που το σχολίασαν.

Μήπως λοιπόν η δημοτική αρχή να σκεφτεί το πάρκο να παραμένει «μαγεμένο» καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου; Όχι με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό αλλά με αντίστοιχης «δυναμικής» φωτισμό που το καθιστά αν μη τι άλλο μαγικό.

Ειδικά για το διάστημα αυτό του εγκλεισμού και της πανδημίας μία τέτοια πρωτοβουλία η οποία στο πέρασμα των ετών θα μπορούσε να εξελιχθεί και γιατί όχι να αναδείξει το Άλσος σε τόπο συνάντησης, ακόμα περισσότερο, θα ήταν πολύτιμη.

Αποτελεί άλλωστε το κεντρικότερο σημείο της πόλης και ένα από τα ομορφότερα!

Σκεφτείτε το κύριοι και κυρίες! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.