Κορωνoιος: Πληροφοριες οτι εντοπιστηκε στην Αθηνα το μεταλλαγμενο στελεχος

Τα τέσσερα κρούσματα στα οποία βρέθηκε η μετάλλαξη εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

Ανησυχία έχει προκληθεί στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, με τα μεταλλαγμένο στέλεχος που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία και σχετίζεται με πολύ υψηλότερη μεταδοτικότητα.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Το νέο στέλεχος ήδη έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε αρκετές χώρες, κυρίως λόγω των ταξιδιών που έγιναν στο διάστημα των γιορτών και αυτό προκάλεσε ακόμα περισσότερη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί σε 4 κρούσματα και το γεγονός αυτό φαίνεται πως συνετέλεσε στην απόφαση για ακόμη πιο αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα δεδομένα θα συνεκτιμηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρθούν και αποφάσεις που σχετίζονται με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα και η Κύπρος είχε ανακοινώσει τον εντοπισμό του νέου στελέχους του κορονοϊού VOC 202012/01 και στην Κύπρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.


Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.