Καθυστερησεις στους εμβολιασμους υγειονομικων της 4ης ΥΠΕ;

Αλαλούμ με τους εμβολιασμούς καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, οπότε είχαν προγραμματιστεί, οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς των νοσοκομείων στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια.

Αντίθετα, δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν στην 4η ΥΠΕ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από γιατρούς και συνδικαλιστές υγειονομικών η έναρξη των εμβολιασμών σε ορισμένα από τα περιφερειακά νοσοκομεία όπως των Σερρών, της Ξάνθης και της Κομοτηνής, εξαρτάται από τον στρατό -που έχει επιφορτιστεί με τη μεταφορά των δόσεων- και πιθανότητα αυτή να γίνει την Πέμπτη ή ακόμη την Παρασκευή!

Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, ΣΤ παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Μπαλιοζόγλου ο οποίος μίλησε στο makthes.gr, «στο πλάνο της Πρωτοχρονιάς ήταν να ξεκινήσουν αργότερα, ωστόσο έβαλαν διπλές βάρδιες για Δευτέρα ώστε να ολοκληρωθούν όσο πιο σύντομα γίνεται». Ο κ. Μπαλιοζόγλου πρόσθεσε ότι «τα εμβόλια που ήταν να γίνουν σε νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος πήγαν σε νοσοκομεία άλλων περιοχών».

Επίσης, από την 5η ΥΠΕ πληροφορούμαστε πως δεν θα γίνουν εμβολιασμοί τη Δευτέρα σε Λαμία και Καρπενήσι, ενώ πιθανόν να ισχύσει και για Πύργο, Τρίπολη, Καραμανδάνειο νοσοκομείο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο της 6η ΥΠΕ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως ο ίδιος είναι στο πρόγραμμα των αυριανών εμβολιασμών, όμως δεν ξέρει αν θα γίνει

Συνέχεια στη σημερινή αναστάτωση με τις αναβολές προγραμματισμένων εμβολιασμών υγειονομικού προσωπικού, λέγοντας μάλιστα πως στο Δρομοκαΐτειο που ο ίδιος είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστεί αύριο, κανείς δεν ξέρει αν θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος μιλά για αλαλούμ και προχωρά σε συγκεκριμένες καταγγελίες για διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο σχεδιάστηκε η παραλαβή των εμβολίων για την Κυριακή με έτοιμα τα ψυγεία και τη Δευτέρα 4/1 θα ξεκίναγαν οι εμβολιασμοί του προσωπικού.

«Αλλά τίποτα. Χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους αναβάλλονται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Σε άλλα λένε για μία εβδομάδα και σε άλλα δεν εξηγούν τι πρόκειται να γίνει. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έτρεξαν να εμβολιαστούν και οι υγειονομικοί ακόμη. Επικρατεί αλαλούμ.

Σε νοσοκομεία της Πελοποννήσου που αναβάλλεται ο εμβολιασμός λένε ότι δεν φθάνουν τα εμβόλια και όσα έχουν θα διατεθούν για να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι υγειονομικοί των νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδος που βρίσκονται σε επιβαρυμένες περιοχές. Όμως αναβλήθηκε ο εμβολιασμός και στα νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας την Δευτέρα με την δικαιολογία ότι φταίει η αδυναμία μεταφοράς του εμβολίου.

Στα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδος και της Θεσσαλίας πλην πανεπιστημιακού Λάρισας αναβλήθηκαν επίσης οι εμβολιασμοί για τη Δευτέρα 4/1. Πολλοί εργαζόμενοι που είναι στις λίστες να εμβολιαστούν τη Δευτέρα δεν γνωρίζουν ακόμη ότι αναβλήθηκαν. Επίσης σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν τελικά θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί την Δευτέρα όπως προγραμματίστηκαν.

Στο Δρομοκαΐτειο που είναι η υπηρεσία μου με ειδοποίησαν την Πέμπτη ότι θα εμβολιασθώ την Δευτέρα 4/1 στις 2 μ.μ. Σήμερα λένε ότι μπορεί να αναβληθεί ο εμβολιασμός. Τι σχεδιασμός είναι αυτός; Είπαν ότι έχουν ήδη παραλάβει πάνω από 83.850 εμβόλια. Πού πήγαν; Γιατί δεν ενημερώνουν επίσημα από το Υπουργείο Υγείας ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού. Και μία ημέρα νωρίτερα να πετύχουμε την ανοσία στο προσωπικό είναι κέρδος και ίσως σωτήριο.

Αναμένουμε μία επίσημη ενημέρωση για το τι πρόκειται να συμβεί. Από ότι φαίνεται στα ελάχιστα νοσοκομεία που ήδη έχουν ξεκινήσει θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί τη Δευτέρα». καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Νωρίτερα ανακοίνωση είχε βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο γ.γ. της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είχε διαβεβαιώσει πως προχωρούν κανονικά. 


Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.