Δ. Μουσμουλιδης-Jeanius: «Ολη η χρονια ηταν πρωτογνωρη, και γενικοτερα για την ανθρωποτητα, αλλα και για εμας σαν επαγγελματιες, που το ζησαμε απο ολες τις πλευρες, υγειας, ψυχολογιας και δουλειας»

Πώς έζησε η επιχειρηματικότητα της Κομοτηνής το 2020 (και τι περιμένει από το 2021)

«Όλη η χρονιά ήταν πρωτόγνωρη, και γενικότερα για την ανθρωπότητα, αλλά και για εμάς σαν επαγγελματίες, που το ζήσαμε από όλες τις πλευρές, υγείας, ψυχολογίας και δουλειάς» ανέφερε ο κ. Δήμήτρης Μουσμουλίδης, του καταστήματος Jeanius.

Όπως περιέγραψε το πρώτο lockdown, ήρθε αρκετά ξαφνικά, περιορίζοντας και τις δυνατότητες αντίδρασης, για το δεύτερο, από κάποια φάση και μετά, το περίμεναν, ιδιαίτερα όσο επιδεινωνόταν η επιδημιολογική κατάσταση και στην περιοχή μας και γενικότερα.

«Πάνω που πήγαμε στο κόκκινο, ήρθε ο Νοέμβριος και το δεύτερο lockdown, το οποίο ελπίζουμε να είναι το τελευταίο» σημείωσε για να εξηγήσει πως γενικότερα η αγορά ήταν μουδιασμένη, γιατί υπήρχε το κλίμα της αβεβαιότητας. Έτσι ο τομέας τους, η ένδυση και η υπόδυση, μπήκε από το αγοραστικό κοινό σε δεύτερη μοίρα, κάτι που επηρέασε περισσότερο τα μικρότερα καταστήματα.

Ειδικά η εφαρμογή του click away, κατά τη δεύτερη καραντίνα, βοήθησε κάπως την κατάσταση, όμως η μικρή κίνηση που δημιουργήθηκε, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δουλειά που περίμεναν στις γιορτές. «Δεν μπορεί να αντικατασταθεί αυτή η δουλειά, με κανένα click away» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσμουλίδης.

Όσο για το τι περιμένει από το 2021, αυτό είναι να μπορέσουν να δουλέψουν κανονικά. Για αυτό άλλωστε συνεχίζουν να κρατούν τα καταστήματά τους ανοιχτά, πληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους, με την ελπίδα να έρθουν καλύτερες μέρες.

Περισσότερες συνεντεύξεις ΕΔΩ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.