Α. Αρχοντιδου-Selection Shoes: «Η μεγαλυτερη πιεση ασκηθηκε σε εμας και στα καταστηματα ρουχων, γιατι θελουν οι πελατες να δουν πως “καθονται” αυτα που δοκιμαζουν επανω τους»

Πώς έζησε η επιχειρηματικότητα της Κομοτηνής το 2020 (και τι περιμένει από το 2021)

Το 2020 ήταν πάρα πολύ δύσκολο, ενώ ακόμα και στο δεύτερο lockdown, που ήταν λίγο πιο υποψιασμένοι για το τι γίνεται, πάλι είχαν να αντιμετωπίσουν αντικειμενικές δυσκολίες, σημείωσε η κ. Αντωνία Αρχοντίδου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Selection Shoes. «Οι πελάτες έχουν μάθει να δοκιμάζουν αυτό που θέλουν να αγοράσουν, τόσο για να δουν πώς τους ταιριάζει αλλά και για την ψυχολογία τους» επεσήμανε για να εξηγήσει πως «ο περιορισμός αυτής της δυνατότητας, πολλές φορές τους έκανε να μην μπαίνουν στη διαδικασία να ψωνίσουν».

Για παράδειγμα με το click away, «περπάτησαν» κυρίως δώρα και μάλιστα για μέσα στο σπίτι, όπως παντόφλες.

Στην πρώτη καραντίνα, διευκρίνισε η κ. Αρχοντίδου, ελλείψει και ενναλακτικών, ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα για τα καταστήματα, ενώ δεν βοήθησε και στη συνέχεια το γεγονός ότι είχε έρθει το καλοκαίρι, μια παραδοσιακά πιο ήπια αγοραστικά περίοδος, στην οποία, όπως τόνισε, το ενδιαφέρον ήταν μικρότερο. Μάλιστα ειδικά για το κατάστημά τους, επειδή μετακόμισε στην τρέχουσα τοποθεσία του τον Φεβρουάριο, ουσιαστικά η μισή χρονιά πήγε χαμένη, ενώ οι υπόλοιποι μήνες ήταν και αυτοί υποτονικοί λόγω των περιορισμών αλλά και της γενικότερης ψυχολογίας.

«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη πίεση ασκήθηκε σε εμάς και στα καταστήματα ρούχων, γιατί θέλουν οι πελάτες να δουν πως “κάθονται” αυτά που δοκιμάζουν επάνω τους» επεσήμανε συμπερασματικά η κ. Αρχοντίδου. Άλλωστε ένα σημαντικό πρόβλημα για την επιχειρηματικότητα, σύμφωνα με την ίδια, είναι πως δεν υπάρχει ψυχολογία, και ουσιαστικά έχει χτυπηθεί η αξιοπρέπεια του Έλληνα καταναλωτή, που καλείται να πληρώνει τις υποχρεώσεις του αλλά δεν μπορεί να αγοράσει κάτι που θέλει ή να μπορέσει να κυκλοφορήσει όπως επιθυμεί.

Όσο για το 2021, τόνισε πως «αυτό που θέλω είναι να έχουμε ελπίδα, γιατί με αυτή και την αγάπη μπορούμε κάτι να κάνουμε μεταξύ μας. Να είμαστε γεροί για να βγούμε πραγματικοί ήρωες».

Περισσότερες συνεντεύξεις ΕΔΩ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.