Μιχαλης Κακουλιδης: «Η ευχη για το 2021 για ολους εμας τους “ξενιτεμενους”, ειναι να μας δοθει η ευκαιρια για το “highlight” της χρονιας μας: το καλοκαιρι στην αγαπημενη μας χωρα»

Εορταστικά… «Από την Κομοτηνή στον κόσμο όλο…»

Ο Μιχάλης Κακουλίδης ζει εδώ και έξι χρόνια στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, όπου και εργάζεται στο Γερμανικό Ταχυδρομείο.

ΠτΘ: Πώς ήταν το 2020 για εσάς και τι σας άφησε ως «επιστέγασμα»;
Μ.Κ.:
Το 2020 είναι ένα έτος που θέλω να σβήσει γρήγορα απ’ την μνήμη μου. Περίεργο που ενώ ο χρόνος πηγαίνει μπροστά, αυτό το έτος μάς πήγε πίσω απ’ όλες τις απόψεις. Τόσο σε επίπεδο επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, μια και θεωρώ ότι οι σχέσεις των ανθρώπων δοκιμάστηκαν αρκετά. Ως προς τον κορωνοϊο, το μόνο που έχω πω είναι να ευχηθώ να έχουμε την υγεία μας, εμείς και η οικογένειά μας, που είναι και το σημαντικότερο όλων. «Προβλήματα» άλλωστε έχει όλος ο κόσμος, ας προσπαθήσουμε να τα… απολαύσουμε.

ΠτΘ: Τι αναμένετε – επιθυμείτε από το 2021;
Μ.Κ.:
Για το 2021 εύχομαι και ελπίζω να επανέλθουμε στην κανονικότητα πρώτο και κυριότερο απ’ όλα, αν και για το επόμενο εξάμηνο δεν τον θεωρώ ρεαλιστικό στόχο. Το σημαντικό για όλους εμάς τους «ξενιτεμένους», είναι να μας δοθεί η ευκαιρία για το “highlight” της χρονιάς μας: το καλοκαίρι στην αγαπημένη μας χώρα. Τη χώρα μας, όπου όλα τα ζούμε πιο έντονα, όπου συναντάμε την παιδική μας ηλικία, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει περισσότερες ώρες, και πάνω απ’ όλα εκεί που βλέπεις τους ανθρώπους σου, την οικογένειά σου.

ΠτΘ: Δεδομένης και της πανδημίας του κορωνοϊού που κατέστησε αδύνατη την επιστροφή σας στα πάτρια εδάφη, πώς ήταν οι φετινές γιορτές μακριά από τον τόπο και την οικογένειά σας;
Μ.Κ.:
Εγώ προσωπικά βρίσκομαι εδώ και έξι χρόνια στο Ντόρτμουντ όπου και εργάζομαι στο Γερμανικό Ταχυδρομείο. Η καθημερινότητά μου, υπό κανονικές άνευ κορωνοϊού συνθήκες, είναι λίγο πολύ η ίδια με αυτή που ζούσα και στην Ελλάδα, μόνο που οι ρυθμοί ζωής εδώ είναι γρηγορότεροι. Δουλειά, ποδόσφαιρο, σπίτι και πλέον και πίσω από τον μικρό μου Πετράκο.

Όσον αφορά τις γιορτές, τις ζούμε δυστυχώς μακριά από τους δικούς μας, μέσω ίντερνετ ως αναγκαίο κακό. Εγώ βέβαια συνήθως το Πάσχα είμαι στην Ελλάδα και τα Χριστούγεννα στην Γερμανία, λόγω του ότι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο υπάρχει απαγορευτικό λόγω φόρτου εργασίας από τη δουλειά και δεν μπορώ να πάρω άδεια. Τις ημέρες των εορτών τις περνάω με τον γιο και τους φίλους μου και κυρίως με πολύ μουσική, που για μένα είναι ένα μέσο σύνδεσης με τον γιο μου, νοητά μεν, πολύ έντονα δε.

Περισσότερες συνεντεύξεις ΕΔΩ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.