Οταν το σχολειο διδασκει ανεκτικοτητα, αλληλοσεβασμο και κοινωνικη ενσυναισθηση

Το πρόγραμμα Erasmus «Start with Yourself» συμμετέχει το ΓΕΛ Ιάσμου

Και δεύτερη αίτηση του Γενικού Λυκείου Ιάσμου έγινε δεκτή ώστε να συμμετέχει για τη διετία 2020-2022 σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ 229 με κωδικό και τίτλο «Start with Yourself». Στο έργο συμμετέχουν σχολεία από την Πορτογαλία, από όπου είναι το σχολείο που συντονίζει, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία και την Τουρκία.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει πολλά σχολεία στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν την πρόκληση να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά διδάσκοντάς τους την αξία της κοινωνικής ενσυναίσθησης, της ευγένειας, της αδελφικής αγάπης και του διαπολιτισμικού διαλόγου, ώστε να μπορούν να νιώσουν τα οφέλη της κοινωνικής ένταξης και να είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις, τις κοινωνικές διακρίσεις και τον σχολικό εκφοβισμό.

Όπως εξήγησε η διευθύντρια του σχολείου κ. Βάγια Σερέτη «συμμετέχουμε στο πρόγραμμα πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα σχολεία διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, παρέχοντάς τους όχι μόνο γνώσεις, αλλά και βοηθώντας τους να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους, να μάθουν την αξία της ανεκτικότητας, του αλληλοσεβασμού και της κοινωνικής ενσυναίσθησης».

Σύμφωνα με την ίδια «η δημιουργία της διασχολικής ομάδας έγινε στη βάση της αμοιβαίας εκτίμησης, καθώς με αρκετούς από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων εταίρων έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν σε άλλα προγράμματα του ΓΕΛ Ιάσμου. Έχοντας επισκεφθεί στο σχολείο μας και μένοντας πολύ ικανοποιημένοι από την υψηλή ποιότητα των μαθησιακών δραστηριοτήτων, από τη φιλοξενία μας αλλά και από τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, επεδίωξαν την εκ νέου συνεργασία μας, κάτι που μας τιμά ιδιαιτέρως».

Η νέα συγκυρία όμως, όπως έχει δημιουργηθεί λόγω της λήψης μέτρων κατά της πανδημίας οδηγεί σε επανασχεδιασμό των δραστηριοτήτων που είχαν προγραμματιστεί. Έτσι η παιδαγωγική ομάδα με υπεύθυνη τη διευθύντρια του σχολείου Βάγια Σερέτη έχει ήδη συγκροτηθεί και εργάζεται εξ αποστάσεως με τη χρήση συνεργατικών ψηφιακών εργαλείων.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.