Παραθυρο στον κοσμο ανοιξε το ΓΕΛ Ιασμου

Συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών από πέντε χώρες για την κλιματική αλλαγή

Διασχολική τηλεδιάσκεψη μαθητών διοργανώθηκε από το ΓΕΛ Ιάσμου στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+KA229 με θέμα την κλιματική αλλαγή. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

Όπως εξηγεί η διευθύντρια του σχολείου κ. Βάγια Σερέτη για το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης, «οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τον εαυτό τους, τα ενδιαφέροντά τους και να μιλήσουν για τα κίνητρα που τους ώθησαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας ακόμη και μισό βαθμό θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα στο περιβάλλον, σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και στην υγεία των ανθρώπων. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε είναι το αισιόδοξο μήνυμα ότι υπάρχει ακόμη καιρός να κάνουμε πράγματα για την κλιματική αλλαγή, αρκεί να δράσουμε ως υπεύθυνοι πολίτες».

Η ίδια δεν παρέλειψε να καταθέσει την εκτίμησή της σχετικά με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης πως, «αν και δεν μπορεί να αναπληρώσει όλα εκείνα που μόνο μια δια ζώσης ανταλλαγή μαθητών μπορεί να επιτύχει, ωστόσο αυτή η εξ αποστάσεως συνάντηση στη δεδομένη συγκυρία του γενικευμένου lock down αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία να δοθεί φωνή στους μαθητές και ήταν ένας τρόπος να ανοίξει το σχολείο ένα παράθυρο στον κόσμο. Ευελπιστούμε ότι σύντομα με το πέρας της πανδημίας θα επιστρέψουμε στην κανονική λειτουργία του σχολείου και θα δοθεί η δυνατότητα σε ομάδες του σχολείου μας να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν από κοντά τους μαθητές των άλλων χωρών».

Ωστόσο η κ. Σερέτη σημείωσε κλείνοντας πως «ως σχολική κοινότητα έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι τα ψηφιακά εργαλεία και το διαδίκτυο μας προσφέρουν πολλές δυνατότητες για μάθηση και συνεργασία από απόσταση. Εκτιμούμε ότι πρέπει ακόμη και μετά την επιστροφή στην κανονικότητα να τα κρατήσουμε και να τα επεκτείνουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.